Νέα
  • ΓΔ: 1220.89 +1.51%
  • Τζίρος: 139,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πορτογαλία: 48ωρη απεργία των γιατρών του δημοσίου τομέα

Πηγή: AP

Οι γιατροί του δημόσιου τομέα στην Πορτογαλία ξεκίνησαν σήμερα διήμερη απεργία, έπειτα από έκκληση των κεντρικών τους συνδικάτων, με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις και τη βελτίωση του συστήματος ανέλιξής τους.

«Ζητάμε να μας σέβονται» και η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα «να κάνει ό,τι μπορεί ώστε οι γιατροί να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας», δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Γιατρών Ζοάνα Μπορντάλο Σα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έξω από το νοσοκομείο Sao Joao στο Πόρτο.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών επιθυμούν με την απεργία αυτή να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται για τους μισθούς τους και το σύστημα προαγωγών.

Ζητούν επίσης μέτρα για να «σωθεί» το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο πάσχει από έλλειψη προσωπικού καθώς πολλοί γιατροί επιλέγουν να εργαστούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές.

Η απεργία των γιατρών ανακοινώθηκε την ώρα που η κοινωνική κατάσταση στην Πορτογαλία είναι τεταμένη, με πολλούς άλλους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, όπως εκπαιδευτικούς και σιδηροδρομικούς, να έχουν προκηρύξει κινητοποιήσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ