Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Goldman Sachs: Η SVB φρενάρει τη Fed - Αναλυτές βλέπουν «πάγωμα» των επιτοκίων τον Μάρτιο

«Πάγωμα» των αυξήσεων στα επιτόκια της Fed βλέπει η Goldman Sachs μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, που προκάλεσε τριγμούς στις αγορές.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs δήλωσαν την Κυριακή πως δεν αναμένουν ότι η Fed θα προβεί σε αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου, με έντονη αβεβαιότητα για την πορεία μετά τον Μάρτιο, λόγω των πρόσφατων πιέσεων στον τραπεζικό τομέα.

Η Goldman Sachs ανέμενε μέχρι προσφάτως ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης. Tον προηγούμενο μήνα η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25%, στο εύρος του 4,50%-4,75%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2007.

Διαβάστε επίσης: SVB: Οι φόβοι για ντόμινο «ματώνουν» τις αγορές παρά την ασπίδα της Fed στις καταθέσεις

Οι αναλυτές της Goldman εκτιμούν ότι τα μέτρα που έλαβαν οι ρυθμιστικές αρχές θα παράσχουν σημαντική ρευστότητα στις τράπεζες που αντιμετωπίζουν εκροές καταθέσεων και θα βελτιώσουν την εμπιστοσύνη των καταθετών.

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs αναφέρουν, ωστόσο, ότι το πακέτο μέτρων ανακούφισης που ανακοινώθηκαν την Κυριακή δεν είναι ανάλογα αυτών που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Αμετάβλητες οι προβλέψεις για Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο

Η Goldman άφησε αμετάβλητες τις προσδοκίες της για αυξήσεις κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ωστόσο ανέφερε ότι υπάρχει έντονη αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία των επιτοκίων πέραν του Μαρτίου.

Η τράπεζα ανέφερε ότι αναμένει τελικό επιτόκιο στο 5,25%-5,5%.

Διαβάστε επίσης: SVB: Καθησυχαστική η ΕΚΤ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Τι θα κάνει με τα επιτόκια

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ