Νέα
  • ΓΔ: 1258.17 +0.60%
  • Τζίρος: 160,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ουκρανία: Επιμένει στην παράταση των 120 ημερών της συμφωνίας για τα σιτηρά

Πηγή: Ευρωκίνηση

Η Ουκρανία επιμένει στην παράταση των 120 ημερών της συμφωνίας που επιτρέπει την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ.

«Επιμένουμε ότι η συμφωνία για τα σιτηρά πρέπει να είναι αορίστου χρόνου και να παραταθεί αυτόματα για 120 ημέρες», δήλωσε ο Σμιχάλ κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης. «Οι προσπάθειες του επιτιθέμενου να μειώσει την περίοδο παράτασης αποτελούν χειραγώγηση για να συνεχίσει τον περαιτέρω εκβιασμό και να βαθύνει την παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Πρέπει να το αποτρέψουμε αυτό».

Η συμφωνία πρόκειται να λήξει αύριο Σάββατο. Η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας επιτεύχθηκε με την μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας τον Ιούλιο -και ανανεώθηκε τον Νοέμβριο- με σκοπό την αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης που προκλήθηκε εν μέρει από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και τον αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ