Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Public.com: Αύξηση κεφαλαίου 220 εκατ. δολαρίων από την ανταγωνίστρια της Robinhood

Wall Street / Πηγή: AP Images
Wall Street / Πηγή: AP Images

H αμερικανική διαδικτυακή χρηματιστηριακή εταιρεία, Public.com, που ανταγωνίζεται τη Robinhood, ανακοίνωσε ότι άντλησε κεφάλαια 220 εκατ. δολαρίων από νέους και παλαιούς επενδυτές, με την αποτίμησή της να ανέρχεται στα 1,2 δισ. δολάρια. 

Οπως αναφέρει το Reuters, οι επενδυτές ενισχύουν τις θέσεις τους στις online χρηματιστηριακές εταιρείες που ήταν στο επίκεντρο της προκληθείσας από μέσα κοινωνικής δικτύωσης φρενίτιδας των συναλλαγών στην Wall Street, με αιχμή τη μετοχή της GameStop.

H Robinhood ολοκλήρωσε μία αύξηση κεφαλαίου 3,4 δισ. δολαρίων νωρίτερα φέτος για να ενισχύσει την οικονομική της θέση καθώς οι οίκοι εκκαθάρισης των συναλλαγών ζητούσαν μεγαλύτερης αξίας ενέχυρα λόγω της αυξημένης μεταβλητότητας. 

Η Public.com, που έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, χρησιμοποιεί μία εφαρμογή για συναλλαγές χωρίς προμήθεια, η οποία λειτουργεί επίσης ως πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, τα μέλη της οποίας μπορούν να κατέχουν κλάσματα μετοχών ή διαπραγματευόμενων σε χρηματιστήρια κεφαλαίων (ETFs), σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. 

Τα μέλη μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις για τις επενδύσεις τους, όπως σε οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. 

Η startup, που έχει ένα εκατομμύριο μέλη στην πλατφόρμα της, έχει αντλήσει έως τώρα συνολικά 310 εκατ. δολάρια. Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου ήταν οι εταιρείες Tiger Global Management, Accel Partners και Will Smith’s Dreamers VC. 

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να προσθέσει και άλλες δραστηριότητες, όπως συναλλαγές σε κρυπτονομίσμτα και συναλλαγές πριν και μετά τις ώρες λειτουργίας του χρηματιστηρίου

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ