Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Facebook: Απαγορεύει σε Αυστραλούς να μοιράζονται ή να βλέπουν ειδήσεις

Facebook
Facebook / Πηγή: Pixabay

Η Facebook ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, ότι δεν θα επιτρέπει πλέον σε εκδότες και χρήστες στην Αυστραλία να μοιράζονται ή να βλέπουν άρθρα ειδήσεων, ως απάντηση στην προτεινόμενη νέα νομοθεσία για τα media στη χώρα.

Με τον νέο νόμο, η κυβέρνηση της Αυστραλίας επιδιώκει να απαιτήσει από διαδικτυακές πλατφόρμες όπως η Google και η Facebook να πληρώνουν ειδησεογραφικά πρακτορεία για προβολή και σύνδεση με το περιεχόμενό τους. 

Η απόφαση της Facebook σημαίνει ότι οι εκδοτικές εταιρείες δεν θα μπορούν να δημοσιεύουν άρθρα ειδήσεων στις σελίδες τους στο Facebook. Ενώ οι ειδήσεις από τα διεθνή ΜΜΕ δεν θα είναι ορατές από τους Αυστραλιανούς χρήστες του Facebook. Οι Αυστραλιανοί χρήστες δεν θα μπορούν να μοιράζονται ή να βλέπουν ειδήσεις στο Facebook, ενώ οι χρήστες του Facebook παγκοσμίως δεν θα μπορούν να μοιράζονται ή να βλέπουν ειδήσεις που προέρχονται από αυστραλιανά ΜΜΕ.

Αυτή η απόφαση της Facebook να απαγορέψει την προβολή ειδήσεων έρχεται σε ευθεία αντιδιαστολή με την Google, η οποία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι ήρθε σε συμφωνία με την εκδοτική εταιρεία News Corp, ώστε να μπορεί να προβάλλει ειδήσεις της τελευταίας μέσω των υπηρεσιών της.   

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ