Νέα
  • ΓΔ: 1480.09 -1.10%
  • Τζίρος: 422,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Η Gazprom στέλνει 41,7 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

Πηγή: Associated Press

Η Gazprom συνεχίζει να στέλνει φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το Reuters, η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι θα στείλει σήμερα 41,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας.

Παράλληλα, η ρωσική Gazprom αυξάνει τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Κίνα και αναμένει σύντομα να φτάσει στο μέγιστο προγραμματισμένο επίπεδο μέσω ενός αγωγού της Σιβηρίας, δήλωσε χθες ο πρόεδρός της, υπογραμμίζοντας τη σημασία του Πεκίνου ως την κορυφαία εξαγωγική αγορά της χώρας του εν όψει των δυτικών κυρώσεων για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Gazprom διαπραγματεύεται με την Κίνα σχετικά με ένα πιθανό πρόσθετο έργο προμήθειας μέσω της γειτονικής Μογγολίας, δήλωσε ο Βίκτορ Ζούμπκοφ σε οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η κυβέρνηση. Ανέφερε ότι η εταιρεία είναι ανοιχτή στην εξυπηρέτηση άλλων ασιατικών αγορών.

Η κυβέρνηση του Σι Τζινπίνγκ βλέπει τη Μόσχα ως διπλωματικό εταίρο απέναντι στις κυρίαρχες ΗΠΑ.

Οι εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 31,3% σε σχέση με πέρυσι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έφθασαν τα 18,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η Ρωσία αυξάνει την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κίνα», δήλωσε ο Ζούμπκοφ στο Φόρουμ της Μποάο για την Ασία. «Η προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Power of Siberia θα φθάσει σύντομα τον συμβατικό ετήσιο όγκο των 38 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων», τόνισε.

Με πληροφορίες από Reuters, AP

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ