Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Συνωστισμός στον αέρα: Ρεκόρ πτήσεων ιδιωτικών τζετ στην Ευρώπη - Οι δημοφιλείς διαδρομές

Πηγή: Pixabay

O αριθμός των πτήσεων ιδιωτικών τζετ στην Ευρώπη το 2022 αυξήθηκε κατά 64% και έφτασε στο ρεκόρ των 572.806, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace.

Οι εκπομπές των ιδιωτικών τζετ, διαπιστώθηκε ότι υπερδιπλασιάστηκαν στην Ευρώπη το 2022, ξεπερνώντας τις ετήσιες κατά κεφαλήν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 550.000 κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερες από τις μισές (55%) πτήσεις ιδιωτικών τζετ στην Ευρώπη πέρυσι αφορούσαν εξαιρετικά σύντομα ταξίδια, κάτω των 750 χιλιομέτρων (466 μιλίων), ανέφερε η Greenpeace, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ταξίδια που θα μπορούσαν να είχαν γίνει με τρένο ή πλοίο.

Το γεγονός αυτό έρχεται σε μια εποχή που η Ευρώπη βρίσκεται στη δίνη μιας σοβαρής χειμερινής ξηρασίας, έπειτα από το πιο ξηρό καλοκαίρι εδώ και τουλάχιστον 500 χρόνια. Οι επιστήμονες προειδοποίησαν στα τέλη Ιανουαρίου ότι η έλλειψη υπόγειων υδάτων σε ολόκληρη την ήπειρο σημαίνει ότι η κατάσταση του νερού είναι πλέον «πολύ επισφαλής».

«Η ανησυχητική αύξηση των πτήσεων με ιδιωτικά τζετ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλη την κλιματική επιστήμη που μας λέει ότι πρέπει να μειώσουμε άμεσα τις εκπομπές CO2 προκειμένου να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική καταστροφή», δήλωσε η ακτιβίστρια της Greenpeace Klara Maria Schenk.

Οι δημοφιλείς διαδρομές

Η ανάλυση διαπίστωσε ότι οι χώρες με τις περισσότερες πτήσεις ιδιωτικών τζετ στην Ευρώπη πέρυσι ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για πτήσεις ιδιωτικών τζετ στην Ευρώπη το 2022 ήταν η πόλη της γαλλικής Ριβιέρας Νίκαια, η πρωτεύουσα της Γαλλίας Παρίσι και η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Ελβετίας, Γενεύη.

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ