Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αιχμές Μακρόν: Το να είσαι σύμμαχος των ΗΠΑ δεν σημαίνει ότι είσαι υποτελής

Πηγή: AP

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι το να είσαι «σύμμαχος» των ΗΠΑ δεν σημαίνει ότι είσαι «υποτελής» υποστηρίζοντας πλήρως επίμαχες δηλώσεις που έκανε για την Ταϊβάν.

«Το να είσαι σύμμαχος δεν σημαίνει ότι είσαι υποτελής, δεν σημαίνει ότι δεν έχεις το δικαίωμα να σκεφθείς μόνος», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Άμστερνταμ. «Η Γαλλία είναι υπέρ του στάτους κβο στην Ταϊβάν», «υποστηρίζει την πολιτική της μιας Κίνας και την αναζήτηση μιας ειρηνικής διευθέτησης της κατάστασης», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό μέσο Politico και την εφημερίδα Les Echos, ο Μακρόν είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο παράσυρσης σε μια κρίση για την Ταϊβάν.

Σε περίπτωση σύγκρουσης για την Ταϊβάν, «το χειρότερο θα ήταν εμείς, οι Ευρωπαίοι, να μετατραπούμε σε ακόλουθους» και «να προσαρμοστούμε στους αμερικανικούς ρυθμούς και στην κινεζική υπεραντίδραση», είχε δηλώσει ο Μακρόν, τασσόμενος υπέρ μιας "στρατηγικής αυτονομίας" της ΕΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ