Νέα
  • ΓΔ: 825.02 +0.94%
  • Τζίρος: 56,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Perseverance: Οι πρώτες φωτογραφίες από τον Άρη (vid)

Πλανήτης Άρης| Πηγή: AP News

Τις πρώτες φωτογραφίες από την επιτυχή προσεδάφιση στις 22:56 ώρα Ελλάδος του διαστημικού ρόβερ Perseverance στον Άρη έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για την επιστημονική κοινότητα.

Το σκάφος ενός τόνου που φέρει πάνω του 23 κάμερες, εισήλθε στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 20.000 χλμ./ώρα και προσεδαφίστηκε, στον κρατήρα Jezero του πλανήτη Άρη.

Πηγή: AP News

Τη διαδικασία καταγράφει μία από τις κάμερες του Perseverance, το οποίο κρέμεται μερικά μέτρα πάνω από την επιφάνεια του Άρη, λίγο πριν την επιτυχή του προσεδάφιση, η οποία έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από το προσωπικό στο Κέντρο Ελέγχου της NASA, έπειτα από ένα ταξίδι 292 εκατ. μιλίων από τη γη.

«Ήταν εκπληκτικό και η ομάδα ένιωσε δέος. Και ξέρετε, υπάρχει μία αίσθηση νίκης, ότι μπορέσαμε να τις τραβήξουμε», ανέφερε ο επικεφαλής μηχανικός του Perseverance, Adam Steltzner. 

Το διαστημικό ρόβερ της NASA θα αναζητά σημάδια περασμένης ζωής στον Άρη, μεταδίδοντας παράλληλα πανοραμικές όψεις και τρισδιάστατα τοπία του πλανήτη.

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως ο πλανήτης είχε νερό πριν από αρκετά δισ. χρόνια και θεωρούν πως θα μπορούσε να είχε ευδοκιμήσει μικροβιακή ζωή.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ