Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Facebook: Νέες συζητήσεις στην Αυστραλία μετά το μπλόκο στις ειδήσεις

Facebook
Facebook / Πηγή: Pixabay

To Facebook επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε σήμερα, Σάββατο, ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, μετά την κίνηση του τεχνολογικού γίγαντα να μπλοκάρει όλες τις ειδήσεις στην πλατφόρμα του για τη χώρα, όπως αναφέρει το CNBC. 

Η αιφνίδια απόφαση του Facebook να εμποδίσει τους Αυστραλούς να μοιράζονται ειδήσεις στην πλατφόρμα της και να αφαιρέσει τις σελίδες των εγχώριων και ξένων ειδήσεων οδήγησε και σε διαγραφή αρκετούς λογαριασμούς της κυβέρνησης, καθώς και λογαριασμούς έκτακτης ανάγκης, προκαλώντας εκτεταμένο θυμό.

Η εταιρεία «μας έτεινε και πάλι, διστακτικά, χέρι φιλίας», είπε ο Μόρισον σε συνέντευξη Τύπου στο Σίδνεϊ. «Αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι η Facebook επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». 

Η Facebook, πάντως, έχει δηλώσει δημοσίως ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην αντίθεση που εκφράζει στον προτεινόμενο νόμο που απαιτεί από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων να πληρώνουν για συνδέσμους σε περιεχόμενο ειδήσεων. Ο Μόρισον δεν ρωτήθηκε για αυτό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας, Τζος Φράιντενμπεργκ, είπε την Παρασκευή ότι μίλησε με τον CEO της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καθώς και ότι οι συζητήσεις θα συνεχίζονταν το Σαββατοκύριακο. 

Η κίνηση της Facebook να μπλοκάρει τις ειδήσεις στην πλατφόρμα της για την Αυστραλία φέρεται να μείωσε την κίνηση στα αυστραλιανά ενημερωτικά sites κατά περίπου 13%. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ