Νέα
  • ΓΔ: 951.65 +0.74%
  • Τζίρος: 60,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Η επένδυση στο bitcoin έφερε 1 δισ. δολάρια κέρδος στα ταμεία της

Ελον Μασκ / Πηγή: AP
Ελον Μασκ / Πηγή: AP

Η Tesla του Ελον Μασκ έχει κερδίσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την επένδυσή της σε Bitcoin, σύμφωνα με τον Daniel Ives, αναλυτή της Wedbush Securities. Η εταιρεία «βρίσκεται σε τροχιά για να κάνει ακόμη περισσότερες επενδύσεις σε Bitcoin από τα κέρδη που της αποφέρουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων», εκτιμά ο Ives σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι είχε αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για «περισσότερη ευελιξία για περαιτέρω διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση της απόδοσης των μετρητών της». Η αγορά πραγματοποιήθηκε κάποια στιγμή τον Ιανουάριο, ανέφερε η εταιρεία χωρίς να αποκαλύψει πότε ή σε ποια τιμή αγόρασε το bitcoin. Δεν είναι σαφές εάν η Tesla έχει πουλήσει κάποιο ποσό από τα bitcoin που αγόρασε.

Το Bitcoin έχει πραγματοποιήσει ξέφρενο ράλι φέτος, σπάζοντας το ένα ρεκόρ ρεκόρ. Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα και  έχει αυξηθεί κατά 94% σε ετήσια βάση, Ο Ives δεν εξήγησε πώς έφτασε σε αυτόν τον υπολογισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk, η τιμή του bitcoin αυξήθηκε από το υψηλό της ημέρας στα 34.793,45 δολάρια στις 31 Ιανουαρίου σε ιστορικό υψηλό της 57.487,03 δολαρίων στις 20 Φεβρουαρίου, την ημέρα που ο Ives δημοσίευσε το ανάλυσή του.

Πρόκειται για αύξηση περίπου 65%, η οποία ισοδυναμεί με κέρδος 975 εκατομμύρια δολάρια στην αρχική επένδυση της Tesla ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ