Νέα
  • ΓΔ: 893.76 +2.05%
  • Τζίρος: 87,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Φεβρουάριο

Γερμανία / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

To επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία βελτιώθηκε τον Φεβρουάριο πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο καθώς ο βιομηχανικός τομέας της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας ενισχύθηκε παρά τους περιορισμούς των lockdown, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ifo.

O δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ifo αυξήθηκε στις 92,4 μονάδες έναντι 90,3 μονάδων τον Ιανουάριο και ενώ αναλυτές που είχαν ρωτηθεί από το Reuters ανέμεναν  90,5 μονάδες. 

«Η γερμανική οικονομία είναι εύρωστη παρά τα lockdown, κυρίως λόγω της ισχυρής βιομηχανίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ifo, Κλέμενς Φούεστ. 

Η ισχυρότερη του αναμενόμενου βελτίωση του κλίματος δείχνει ότι οι επιχειρήσεις κοιτάζουν πέρα από τον βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο των lockdown.

Η γερμανική κυβέρνηση «περιόρισε» τον περασμένιο μήνα την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη φέτος στο 3% από το 4,4% που εκτιμούσε το περασμένο φθινόπωρο. Αυτό σημαίνει ότι η γερμανική οικονομία μπορεί να μη φθάσει τα προ κορονοϊού επίπεδά της πριν από τα μέσα του 2022. 

Ωστόσο, ο οικονομολόγος του Ifo, Κλάους Βολράμπε, δήλωσε στο Reuters ότι οι εταιρείες έχουν αναθεωρήσει ανοδικά τα σχέδιά τους για την παραγωγή, ενώ ενισχύθηκαν και οι προσδοκίες της βιομηχανίας για τις εξαγωγές. «Τα βιβλία παραγγελιών είναι αρκετά γεμάτα», πρόσθεσε. 

Αισιοδοξία επιτρέπουν και άλλες έρευνες οικονομικού κλίματος. Το ινστιτούτο οικονομικής έρευνας ZEW ανακοίνωσε την περασμένη τρίτη ότι το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία αυξήθηκε πέρα και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις τον Φεβρουάριο, εν μέσω προσδοκιών ότι η κατανάλωση θα απογειωθεί τους επόμενους μήνες. 

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ