Νέα
  • ΓΔ: 825.02 +0.94%
  • Τζίρος: 56,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η HSBC αποσύρεται από τις ΗΠΑ

Η τράπεζα HSBC / Πηγή: Unsplash
Η τράπεζα HSBC / Πηγή: Unsplash

Η HSBC αναμένεται να αποσυρθεί από τον τομέα της λιανικής τραπεζικής των ΗΠΑ, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης επιδιώκει να αποδεσμευτεί από μια αγορά που εδώ και αρκετό καιρό δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Η έξοδος από την αμερικανική αγορά θα αποτελέσει μέρος της στρατηγικής της για μείωση του λειτουργικού κόστους και αύξηση των εσόδων. Με αυτή την πυξίδα θα επικεντρωθεί προς τις αγορές της Ασίας.

Η πώληση ή το κλείσιμο περίπου 150 υποκαταστημάτων που απομένουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά το κλείσιμο των 80 πέρυσι, θα σηματοδοτήσει το τέλος της προσπάθειας της HSBC να ανταγωνιστεί τους εγχώριους ανταγωνιστές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν μήνα η τράπεζα HSBC προχώρησε στο κλείσιμο 82 υποκαταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, εντός του τρέχοντος έτους.

Η διοίκηση της τράπεζας προχώρησε στην εν λόγω ανακοίνωση, εξαιτίας της μείωσης στην κίνηση του δικτύου λιανικής τραπεζικής και της παράλληλης αύξησης των ψηφιακών τραπεζικών υπηρεσιών.

Μετά το κλείσιμο, η HSBC θα αριθμεί 511 σημεία εξυπηρέτησης, τα οποία θα αναδιαρθρωθούν στον τρόπο λειτουργίας τους. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε επίσης, ότι κάποια υποκαταστήματα θα σταματήσουν να παρέχουν πλέον υπηρεσίες ταμείου.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ