Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η αστυνομία ερευνά την πιθανή δηλητηρίαση δύο αντιφρονούντων από τη Ρωσία

Πηγή: AP Photo

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά την πιθανότητα δηλητηρίασης δύο αντιφρονούντων από τη Ρωσία έπειτα από συνάντηση αντικαθεστωτικών στο Βερολίνο στο τέλος Απριλίου, την οποία είχε οργανώσει ο ρώσος επικριτής του Κρεμλίνου Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

Η αστυνομία του Βερολίνου είπε στο Ρόιτερς ότι "ξεκίνησε έρευνα" έπειτα από δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag, που επικαλείται την ρωσική αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα Agentstvo, σύμφωνα με το οποίο τα δύο αυτά πρόσωπα εμφάνισαν συμπτώματα που παραπέμπουν σε πιθανή δηλητηρίαση.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου δήλωσε ότι η υπόθεση ανατέθηκε στην Υπηρεσία Κρατικής Προστασίας, υπεύθυνη για την τρομοκρατία και τα πολιτικά εγκλήματα.

Το ένα πρόσωπο, που παρουσιάστηκε ως δημοσιογράφος που είχε φύγει πρόσφατα από τη Ρωσία, είχε απροσδιόριστα προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά είπε ότι μπορεί να είχαν ξεκινήσει πριν.

Τα μέσα ενημέρωσης προσθέτουν ότι στη συνέχεια το άτομο αυτό πήγε στο νοσοκομείο Charité του Βερολίνου όπου νοσηλευόταν ο ρώσος αντικαθεστωτικός Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος είχε πέσει θύμα δηλητηρίασης τον Αύγουστο του 2020.

Η δεύτερη συμμετέχουσα είναι η Νατάλια Άρνο, διευθύντρια της ΜΚΟ Free Russia Foundation στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζει για δέκα χρόνια αφού αναγκάστηκε να φύγει από τη Ρωσία.

Στη συνέχεια, η Άρνο ταξίδεψε στην Πράγα για μια σειρά συναντήσεων σχετικά με την κατάσταση στη Ρωσία. Εκεί, όπως αναφέρει το Agentstvo, παρουσίασε συμπτώματα και επίσης ανακάλυψε ότι το δωμάτιο του ξενοδοχείου της είχε παραβιαστεί.

Αναχωρώντας την επόμενη μέρα για τις ΗΠΑ, επικοινώνησε με ένα νοσοκομείο εκεί καθώς και με τις αρχές.

Η ίδια ανέβασε ένα μήνυμα στο Facebook αυτή την εβδομάδα όπου ανέφερε τα προβλήματα που ένιωθε, τον «έντονο πόνο» και το «μούδιασμα», λέγοντας ότι τα πρώτα «περίεργα συμπτώματα» εμφανίστηκαν πριν φτάσει στην Πράγα. Πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να έχει συμπτώματα αλλά νιώθει καλύτερα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ