Νέα
  • ΓΔ: 802.6 +1.27%
  • Τζίρος: 70,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Twitter: Εδιωξε τον Τραμπ, εκτοξεύθηκε η μετοχή

Twitter / Πηγή: AP Images
Twitter / Πηγή: AP Images

Τελικό το πλήγμα ήταν προσωρινό. Η απόφαση του Twitter μέσου κοινωνικής δικτύωσης να εκδιώξει τον Ντόναλντ Τραμπ - με τους 88 εκατ. ακολούθους- οδήγησε τη μετοχή του σε πολύ χαμηλά επίπεδα, χαμηλότερα ακόμα και από αυτά της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο, ωστόσο πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά. Από την αρχή του χρόνου η μετοχή του Twitter έχει καταγράψει άνοδο έως και 33%, ενώ λίγες ημέρες πριν, σημείωσε το πρώτο ρεκόρ από το 2013, όταν η εταιρεία μπήκε στο Χρηματιστήριο.

Το Twitter έχει κερδίσει ξανά τους χρήστες και την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του χρόνου και μέχρι τώρα οι επιδόσεις του Twitter έχουν ξεπεράσει εκείνες των μεγάλων ανταγωνιστών του, Snap και Pinterest, ενώ η μετοχή της Facebook, έχει υποχωρήσει κατά 4,3% το 2021.

Ενα από τα μεγάλα προβλήματα της εταιρείας ήταν ο μικρός αριθμός χρηστών. Ωστόσο χάρη στις βελτιώσεις των υπηρεσιών του Twitter, καταγράφηκε αύξηση κατά 20% των καθημερινών ενεργών χρηστών του για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα.

«Υπάρχει αισιοδοξία όσον αφορά τη διατήρηση της αύξησης των χρηστών», υπογράμμισε ο Justin Patterson, αναλυτής της Keybanc Capital Markets, ο οποίος αναβάθμισε σε «αγορά» την αξιολόγησή του για τη μετοχή. Εαν το Twitter διατηρήσει τον ρυθμό αύξησης των χρηστών του και βελτιώσει τα έσοδα, η μετοχή του θα συνιστά ευκαιρία, είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, την άποψή του δε συμμεριζεται μεγάλος αριθμός αναλυτών στη Wall Street, οι οποίοι συστήνουν «αγορά» για Snap και Pinterest.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ