Νέα
  • ΓΔ: 1237.32 +1.57%
  • Τζίρος: 80,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ρωσία: Κάλεσε Αμερικανούς διπλωμάτες για να διαμαρτυρηθεί για σχόλια για την Κριμαία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα υψηλόβαθμους Αμερικανούς διπλωμάτες για να διαμαρτυρηθεί για τα σχόλια του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, τον οποίο κατηγόρησε ότι «ουσιαστικά εγκρίνει τα χτυπήματα» στην Κριμαία.

Η Ρωσία κατέλαβε τη χερσόνησο αυτή στη Μαύρη Θάλασσα και την προσάρτησε μονομερώς το 2014 από την Ουκρανία, αλλά η περιοχή διεθνώς αναγνωρίζεται ως ουκρανικό έδαφος.

«Είναι ώρα η Ουάσινγκτον να μάθει ότι η όποια μορφή επιθετικότητας έναντι της Ρωσίας θα συνεχίζει να αντιμετωπίζει με την ισχυρότερη δυνατή απάντηση», ανέφερε το υπουργείο.

Δεν διευκρίνισε σε ποια σχόλια εξέφρασε την αντίθεσή του, αλλά όταν ο Σάλιβαν ρωτήθηκε σε συνέντευξη του στο CNN την Κυριακή εάν η Ουκρανία θα πρέπει να έχει όπλα που να μπορούν να φθάσουν σε ρωσικούς στόχους στην Κριμαία, εκείνος απάντησε: «Ναι. Δεν έχουμε ορίσει περιορισμούς στο να μπορεί η Ουκρανία να χτυπά στο έδαφός της εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της. Αυτό που έχουμε πει ότι δεν θα δώσουμε τη δυνατότητα στην Ουκρανία με αμερικανικά συστήματα, δυτικά συστήματα, να επιτεθεί στη Ρωσία. Και πιστεύουμε ότι η Κριμαία είναι Ουκρανία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ