Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Facebook - Αυστραλία: Οι ειδήσεις επιστρέφουν - Συμφωνία στο «παρά πέντε» με την κυβέρνηση

Facebook / Πηγή: AP
Facebook / Πηγή: AP

Σε συμφωνία κατέληξαν το Facebook και η κυβέρνηση της Αυστρλίας για την επαναφορά των ειδησεογραφικών σελίδων στο περιεχόμενο του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης με αφορμή το σχέδιο νόμου που προβλέπει επιβολή τέλους για το ειδησεογραφικό περιεχόμενο που φιλοξενούν οι διαδικτυακοί κολοσσοί.

Σε μία πρωτοφανή κίνηση, το Facebook είχε ρίξει «μαύρο» προ ημερών στην πρόσβαση σε κάθε μορφής ενημερωτικό περιεχόμενο στην Αυστραλία, προκειμένου να ματαιώσει τα σχέδια της κυβέρνησης που προέβλεπαν αποζημιώσεις των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης για το ειδησεογραφικό περιεχόμενό τους που διακινείται μέσω τρίτων διαδικτυακών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και η Google.

Σε μία εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, η κυβέρνηση του Σκοτ Μόρισον προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές, οι οποίες γίνονται αποδεκτές από την πλευρά του Facebook σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. 

Μεταξύ άλλων, οι αλλαγές περιλαμβάνουν περιθώριο δύο μηνών στους διαδικτυακούς κολοσσούς προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνίες με επιχειρήσεις ΜΜΕ, περίοδο χάριτος ενός μήνα πριν υπάρξει κυβερνητική διαιτησία σε περίοδο μη συμφωνίας ανάμεσα στα δύο μέρη, αλλά και αποδοχή των επί μέρους συμφωνιών στις οποίες είχαν καταλήξει Facebook και Google με αυστραλιανά media προκειμένου να αποδυναμώσουν την ισχύ της νέας νομοθεσίας.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα αποκατασταθεί η ροή των ειδησεογραφικών site στις υπηρεσίες του, ενώ μένει ακόμη να φανεί η τελική μορφή που θα πάρει το σχέδιο νόμου πριν ψηφιστεί, αλλά και η αντίδραση της Google που από την πλευρά της είχε απειλήσει ακόμη και να αποσύρει την μηχανή αναζήτησής της από την εγχώρια αγορά αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ