Νέα
  • ΓΔ: 825.02 +0.94%
  • Τζίρος: 56,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Lucid Motors: H μεγαλύτερη ανακεφαλαιοποίηση όλων των εποχών για την αντίπαλο της Tesla

Lucid Air / Πηγή: lucidmotors.com
Lucid Air / Πηγή: lucidmotors.com

Ο κυριότερος αντίπαλος της Tesla στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών πολυτελών αυτοκινήτων Lucid Motors ανακοίνωσε εισήλθε στο Χρηματιστήριο, επιτυγχάνοντας «τη μεγαλύτερη συμφωνία με εταιρεία Spac όλων των εποχών», σύμφωνα με τους Financial Times.

Η εταιρεία εισήλθε με αξία 11,78 δισεκατομμύρια δολάρια για να φτάσει η ανακεφαλαιοποίηση της μετά τη συμφωνία των 24 δισ. με την εταιρεία Spac (εταιρεία απόκτησης ειδικού σκοπού) Churchill Capital IV Corp στα 64 δισ. δολάρια, αφού οι μετοχές της CCIV μειώθηκαν σχεδόν στο ένα τρίτο και συγκεκριμένα στα 40,35 δολάρια. Για την ιστορία, όπως μεταδίδει το Reuters, συγκριτικά η χρηματιστηριακή αξία της General Motors Co, της μεγαλύτερης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, υπολογίζεται στα 76 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά τη χρηματιστηριακή συγχώνευση με την εταιρεία ειδικού σκοπού του περιβόητου Μάικλ Κλάιν, η Lucid Motors που αν κι έχει έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, στην πλειοψηφία της ανήκει σε Σαουδαραβικά funds, σκοπεύει να κατασκευάσει στο εργοστάσιό της στην Αριζόνα 20.000 ηλεκτρικά οχήματα το 2022 και 251.000 το 2026, προσθέτοντας στον «στόλο» της κι άλλα σπορ μοντέλα. Η Lucid Motors ιδρύθηκε το 2007 με την επωνυμία Atieva και το πιο δημοφιλές της όχημα είναι το Lucid Air, η τιμή πώλησης του οποίου ξεκινά από 69.900 δολάρια και μπορεί να φτάσει τα 169.000 δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ