Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Γρήγορη ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ζητά η Γαλλία από Τουρκία και Ουγγαρία

Πηγή: AP Photo

 

Τουρκία και Ουγγαρία πρέπει να επικυρώσουν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ πριν από τη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας τον Ιούλιο, δήλωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά, σημειώνοντας ότι τυχόν περαιτέρω καθυστερήσεις είναι ακατανόητες και θα θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των 31 κρατών μελών της Συμμαχίας.

«Αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, και βασιζόμαστε σε αυτό τώρα που οι εκλογές τελείωσαν για να επικυρωθεί γρήγορα η ένταξη της Σουηδίας», είπε η Κολονά σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Σουηδό ομόλογό της Τομπίας Μπίλστρομ.

«Θέλουμε (η Σουηδία) να βρίσκεται στο Βίλνιους ως πλήρες μέλος», ανέφερε η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Από την πλευρά του ο Μπίλστρομ δήλωσε ότι η Στοκχόλμη έχει εκπληρώσει τους όρους μιας συμφωνίας με την Άγκυρα, επισημαίνοντας τη νέα σουηδική αντιτρομοκρατική νομοθεσία και ότι τώρα είναι στο «χέρι της Τουρκίας να αποφασίσει».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ