Νέα
  • ΓΔ: 898.63 -0.74%
  • Τζίρος: 96,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Fund αγόρασε μετοχές αξίας 171 εκατ. δολ.

Tesla
Tesla / Πηγή: AP

Το fund Ark Invest πήγε κόντρα στο ρεύμα των ημερών, καθώς προχώρησε στην αγορά μετοχών της Tesla αξίας 171 εκατ. δολαρίων. Η συναλλαγή έγινε χθες, Τρίτη, αλλά το fund την ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ark Invest, η αγορά των μετοχών της Tesla έγινε σε τρεις συναλλαγές, αξίας 124 εκατ. δολ., 39 εκατ. και 8 εκατ. δολαρίων, ενώ την ίδια ημέρα το fund πούλησε μετοχές αξίας 126 εκατ. δολαρίων της εταιρείας Taiwan Semiconductor, που παράγει ημιαγωγούς. Πλέον, το fund Ark Invest έχει στην κατοχή του πάνω από το 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Tesla. 

Η αγορά μετοχών της Τesla από το Ark Invest έρχεται σε μια περίοδο που η μετοχή της εταιρείας του Έλον Μασκ σημειώνει πτώση. Ενδεικτικά, χθες είχε απώλειες 8,55%, με αποτέλεσμα να απολέσει τα κέρδη που είχε από την αρχή του 2021. 

Γενικότερα, η μετοχή της Tesla βρέθηκε σε κλοιό πιέσεων από τότε που ο Μασκ ανακοίνωσε ότι η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία έχει επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoin, σε συνδυασμό με ένα γενικευμένο sell-off στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου (η μετοχή διαπραγματεύεται στο ταμπλό του Nasdaq).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ