Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΕ: Υπεύθυνες συμπεριφορές για πρόληψη μίας κούρσας εξοπλισμών

Πηγή: AP Photo

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σοβαρή επιδείνωση του χώρου ασφαλείας της, με την επιστροφή του πολέμου στην ήπειρό μας και την εντατικοποίηση των απειλών για τις δημοκρατικές κοινωνίες μας, αναφέρουν σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα La Tribune ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςΖοζέπ Μπορέλ και ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν.

Υπογραμμίζοντας πως, όλο και περισσότερο, το μέλλον των κρίσιμων υποδομών της Ευρώπης εξαρτάται από το τι συμβαίνει στον κυβερνοχώρο και στο διάστημα, τονίζουν ότι η Ευρώπη πρέπει να μπορεί να προστατεύει τα συμφέροντά της, το οποίο υποστηρίζει και η πρώτη Ευρωπαϊκή Διαστημική Στρατηγική για την Ασφάλεια και την Άμυνα, που παρουσίασαν τον περασμένο μήνα.

Η ΕΕ θα διπλασιάσει επίσης τις προσπάθειές της για την προώθηση της υπεύθυνης συμπεριφοράς στο διάστημα και την πρόληψη οποιασδήποτε κούρσας εξοπλισμών μέσω πολυμερών προτύπων και κανόνων, με τη διπλωματία να παραμένει η πρώτη γραμμή άμυνας της ΕΕ, σημειώνουν οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, φέροντας ως παράδειγμα την υποστήριξη της απαγόρευσης της δοκιμής καταστροφικών αντιδορυφορικών πυραύλων, που πρότειναν πρόσφατα οι Ηνωμένες Πολιτείες και στην οποία ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ήδη προσχωρήσει, σύμφωνα με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών του 2022 για αυτό το θέμα.

Αντιμέτωπη με την ανάπτυξη και την εντατικοποίηση των απειλών, η ΕΕ προσαρμόζει τη διαστημική της προσέγγιση, ενσωματώνοντας πλήρως τις προκλήσεις για την ασφάλειά μας και την άμυνά μας, σημειώνουν, τονίζοντας ότι όλα αυτά είναι μέρος της οικοδόμησης της γεωπολιτικής Ευρώπης που περιμένουν οι πολίτες της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ