Νέα
  • ΓΔ: 898.63 -0.74%
  • Τζίρος: 96,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εμβόλιο J&J: Εγκρίθηκε από τον FDA - Ποια είναι η αποτελεσματικότητά του

Η αμερικανική FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού
Εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 | Πηγή: AP Images

O Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έκρινε ότι το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, ανοίγοντας τον δρόμο για την έγκρισή του. 

Η έκθεση στελεχών του FDA, που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, θα χρησιμοποιηθεί από ειδική επιτροπή του FDA, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να εξετάσει το αίτημα της Johnson & Johnson για έγκριση του εμβολίου της. 

Κατά τα αντίστοιχα αιτήματα της Pfizer και της Moderna, ο FDA έδωσε το «πράσινο φως» για τα εμβόλιά τους μία ημέρα μετά την έγκριση από την επιτροπή εξωτερικών ιατρικών συμβούλων. 

Τα στελέχη του FDA ανέφεραν ότι έκριναν πως τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών και τα στοιχεία για την ασφάλεια είναι «συνεπή με τις συστάσεις που έχουν δοθεί με της κατευθυντήριες οδηγίες του FDA έκτακτης έγκρισης εμβολίων  για την αποτροπή της COVID-19. 

H J&J υπέβαλε τα στοιχεία στο FDA στις 4 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την εταιρεία, το επίπεδο προστασίας διέφερε ανάλογα με τις περιοχές, με τη συνολική αποτελεσματικότητά του να είναι 66%. Είναι 72% στις ΗΠΑ, 66% στη Λατινική Αμερική και 57% στη Νότια Αφρική, όπου μεταδίδεται το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού B.1.351. 

Ωστόσο, η έκθεση του προσωπικού του FDA  δείχνει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στη Νότια Αφρική ήταν 64% μετά από περίπου έναν μήνα. H J&J ανέφερε λιτι το εμβόλιο παρείχε 100% προστασία από εισαγωγή σε νοσοκομείο και θάνατο. 

 

Με πληροφορίες από το CNBC

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ