Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κύπρος: Επί τάπητος τα κοιτάσματα του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ

Συνάντηση με τον CEO της ΕΝΙ Claudio Descalzi, είχε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, παρουσία του υπουργού Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργου Παπαναστασίου.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε στους δημοσιογράφους μεταξύ άλλων, ότι «συζητήσαμε το πόσο γρήγορα μπορούμε να αναπτύξουμε τα κοιτάσματα στο τεμάχιο 6 και στην περιοχή γύρω από αυτό, και υπάρχει πρόθεση τις επόμενες εβδομάδες να γίνει πρόσθετη συζήτηση με την ΕΝΙ, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε κάποιο σχέδιο για ανάπτυξη των κοιτασμάτων και παράλληλα να δούμε την πιθανότητα, πόσο φυσικό αέριο μπορεί να έρθει στην Κύπρο για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός είπε ότι «έχουμε συζητήσει και το θέμα του Ισραήλ που η ΕΝΙ το βλέπει με κάποιο θετικό τρόπο, νοουμένου ότι υπάρχουν εκείνες οι ποσότητες που θα δικαιολογούν την ανάπτυξη υποδομών στην Κύπρο για σκοπούς εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου». Πρόσθεσε ότι «υπάρχει το ενδιαφέρον, θα υπάρξει μια πρόταση εφόσον μιλήσει με την TOTAL και θα υπάρξει συζήτηση που θα πάρουμε στο επόμενο επίπεδο, για να δούμε πόσο γρήγορα μπορούμε να έχουμε φυσικό αέριο στην Κύπρο για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής».

Από την πλευρά του, ο κ. Descalzi είπε μεταξύ άλλων ότι είχε μια πολύ θετική συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον υπουργό, με τους οποίους συζήτησε «τι κάναμε και τι θα κάνουμε στο μέλλον», διότι όπως είπε, θα γίνουν γεωτρήσεις στο τεμάχιο 6 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ερωτηθείς για το θέμα κατασκευής αγωγού μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, είπε ότι η ΕΝΙ πάντοτε στηρίζει την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι το θέμα αποτελεί μέρος των συζητήσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ