Νέα
  • ΓΔ: 898.63 -0.74%
  • Τζίρος: 96,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Παρέμβαση Μπάιντεν στον πόλεμο των chips, με 37 δισ. δολάρια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν / Πηγή: AP
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν / Πηγή: AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο την έγκριση χρηματοδότησης 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα οποία θα κατευθυνθούν στην ενίσχυση της παραγωγής chips στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το έλλειμμα ημιαγωγών έχει αναγκάσει τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και άλλους κατασκευαστές να μειώσουν την παραγωγή τους.

Ο Μπάιντεν υπέγραψε επίσης εκτελεστική εντολή την Τετάρτη με στόχο την αντιμετώπιση της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ ημιαγωγών που έχει προκαλέσει ανησυχία στον Λευκό Οίκο και μέλη του Κογκρέσου, ανέφεραν αξιωματούχοι της διοίκησης.

Η ανεπάρκεια στην εφοδιαστική αλυσίδα, η οποία επιδεινώθηκε από την πανδημία, αποτέλεσε επίσης αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Μπάιντεν αμερικανικών νομοθετών στο Λευκό Οίκο την Τετάρτη.

Η πρωτοβουλία Μπάιντεν ξεκινά με την αναθεώρηση 100 ημερών για τις αλυσίδες εφοδιασμού σε τέσσερα κρίσιμα προϊόντα: τσιπ ημιαγωγών, μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας για ηλεκτρικά οχήματα, ορυκτά σπάνιων γαιών και φαρμακευτικά προϊόντα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ