Νέα
  • ΓΔ: 1274.92 +0.11%
  • Τζίρος: 43,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γέλεν: Μειώνεται ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ - Δεν υπάρχει κίνδυνος ύφεσης

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σημειώνουν καλή πρόοδο στη μείωση του πληθωρισμού και ότι δεν περίμενε ότι η αμερικανική οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση.

Η Γέλεν, μιλώντας στο Bloomberg TV από την Ινδία, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των οικονομικών αξιωματούχων της Ομάδας 20, είπε ότι η βραδύτερη ανάπτυξη στην Κίνα θα μπορούσε να μεταδοθεί σε άλλες οικονομίες, αλλά η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε "καλή πορεία" για τη μείωση του πληθωρισμού ενώ η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.

"Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί, αλλά η αγορά εργασίας μας συνεχίζει να είναι αρκετά ισχυρή. Δεν αναμένω ύφεση, τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν αρκετά ενθαρρυντικά» δήλωσε η  αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ. 

Οι ανησυχίες των κινέζων

Η Γέλεν σημείωσε πως οι Κινέζοι αξιωματούχοι εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες, ειδικά για τους δασμούς των ΗΠΑ, κατά την επίσκεψή της νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά οι βαθύτεροι λόγοι που η Ουάσιγκτον τους εφάρμοσε αρχικά, συμπεριλαμβανομένων των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, δεν είχαν αντιμετωπιστεί

"Πρέπει να δούμε τι θα προκύψει από την τετραετή αναθεώρηση" των δασμών, είπε η Γέλεν, προσθέτοντας: "Αλλά θα τονίσω ότι πραγματικά οι βασικές ανησυχίες δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί. Και πρέπει να εργαστούμε για αυτό στο μέλλον."

Νέα αμερικανική παρέμβαση εις βάρος της Κίνας


Η Yellen υπογράμμισε με έμφαση πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανό να προχωρήσουν σε ένα νέο εκτελεστικό διάταγμα που περιορίζει τις εξερχόμενες επενδύσεις στην Κίνα, αλλά τόνισε ότι αυτές θα επικεντρωθούν στενά σε τρεις τομείς - ημιαγωγούς, κβαντικούς υπολογιστές και τεχνητή νοημοσύνη.

«Θα περιείχαν έναν συνδυασμό απαιτήσεων ειδοποίησης και σε ένα πολύ περιορισμένο τμήμα αυτών των τομέων, απαγορεύσεις, αλλά δεν θα ήταν ευρείς έλεγχοι που θα επηρέαζαν ευρέως τις αμερικανικές επενδύσεις στην Κίνα», είπε μεταξύ άλλων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ