Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ν. Χριστοδουλίδης: Συνάντηση με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα στο Αμμάν

Συνάντηση με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Αμμάν.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει το πρωί συνάντηση με τον πρίγκιπα Χασάν μπιν Ταλάλ και ακολούθως θα μεταβεί στο Παλάτι Αλ Χουσεϊνίγια, όπου στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή υποδοχής του, υπό τον Βασιλιά Αμπντάλα Β' και τον Διάδοχο του Θρόνου, Πρίγκιπα Χουσεΐν.

Ο βασιλιάς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση, παρουσία του πρίγκιπα Διαδόχου, της οποίας θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών υπό μορφή γεύματος εργασίας.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες είναι η πολιτική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ιορδανίας, δεδομένου ότι και οι δύο χώρες αποτελούν πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η διμερής συνεργασία σε διάφορους τομείς περιλαμβανομένης και της συνεργασίας σε θέματα δασοπυρόσβεσης, το μεταναστευτικό, οι περιφερειακές εξελίξεις, η Ειρηνευτική Διαδικασία της Μέσης Ανατολής και οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στη συνέχεια, θα υπογραφούν, από τους αρμόδιους υπουργούς των δύο χωρών, Μνημόνιο για την Προώθηση Επενδύσεων, Μνημόνιο Αναπτυξιακής Συνεργασίας και η Τεχνική Διευθέτηση σχετικά με την παροχή πυροσβεστικής βοήθειας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ.κ. Χριστόφορο, στην Ελληνορθόδοξη Επισκοπή, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας κ. 'Αϊμαν Σαφάντι.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Αμμάν ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από την Ιορδανία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν αύριο το πρωί για τη Ραμάλα της Παλαιστίνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ