Νέα
  • ΓΔ: 1409.61 +1.21%
  • Τζίρος: 24,26 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

AFP: Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μηνύει το «X» του Μασκ για τα πνευματικά δικαιώματα

Πηγή: AP

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατέθεσε αγωγή κατά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης «X» (πρώην Twitter) του Έλον Μασκ με την κατηγορία ότι δεν συζητά καν την πληρωμή για τα πνευματικά δικαιώματα.

Η Γαλλία θέσπισε το 2019 έναν κανόνα για τα «συγγενικά δικαιώματα» που υποχρεώνει τις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες στην καταβολή αμοιβής.

Διαβάστε επίσης: Ο Ελον Μασκ αλλάζει το λογότυπο του Twitter - Φεύγει το πουλί

«Το Agence France-Presse εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ξεκάθαρη άρνηση του Twitter (που πρόσφατα μετονομάστηκε σε "Χ") να ξεκινήσει συζητήσεις σχετικά με την εφαρμογή των συγγενικών δικαιωμάτων», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων σε ανακοίνωσή του.

Ο Μασκ επέκρινε την κίνηση του AFP με ανάρτησή του στο Χ.

«Αυτό είναι παράξενο. Θέλουν να τους πληρώνουμε για την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό τους όπου αυτοί βγάζουν διαφημιστικά έσοδα και εμείς όχι;», ανέφερε.

Το 2021, οι αρχές προστασίας του ανταγωνισμού στη Γαλλία επέβαλαν πρόστιμο ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ στην Google της Alphabet επειδή δεν συμμορφώθηκε πλήρως στις προσωρινές εντολές που είχαν δοθεί στο πλαίσιο διένεξης της εταιρείας με ειδησεογραφικούς οργανισμούς της χώρας.

Έκτοτε, η Google δεσμεύτηκε να επιλύσει τη διαφορά και ανακοίνωσε συμφωνίες με το AFP και αρκετούς άλλους κορυφαίους γαλλικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς. Το Facebook της Meta Platforms έχει επίσης υπογράψει συμφωνίες με ορισμένους Γάλλους εκδότες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ