Νέα
  • ΓΔ: 891.69 +0.78%
  • Τζίρος: 68,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γουόρεν Μπάφετ: Γιατί επαναγόρασε μετοχές 24,7 δισ. δολαρίων

Γουόρεν Μπάφετ
Πηγή: APImages

Η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ προχώρησε σε επαναγορά-ρεκόρ μετοχών αξίας 24,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 και σύμφωνα με αναφορές του πρακτορείου Bloomberg δεν θα περιοριστεί σε αυτό το ποσό μόνο. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο του έτους η Berkshire Hathaway επαναγόρασε μετοχές αξίας 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε ο Μπάφετ στην ετήσια επιστολή του προς τους επενδυτές.

Ο Γουόρεν Μπάφετ προχώρησε σε αυτή την κίνηση ώστε να «κάψει» μέρος των ταμειακών διαθεσίμων της Berkshire. Σαν αποτέλεσμα αυτά μειώθηκαν κατά 5% το τέταρτο τρίμηνο του 2020, υποχωρώντας στα 138,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην πραγματικότητα ο μεγιστάνας επενδυτής αναζητά περιουσιακά στοιχεία που αξίζουν τα χρήματά τους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα οι μετοχές της Apple, ένα από τα τρία πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της Berkshire, η οποία διαθέτει μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού αξίας 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Η διαδικασία της επαναγοράς προσφέρει έναν απλό τρόπο για τους επενδυτές να κατέχουν ένα συνεχώς διευρυνόμενο τμήμα εξαιρετικών επιχειρήσεων», σημείωσε ο Μπάφετ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ