Νέα
  • ΓΔ: 900.65 -0.31%
  • Τζίρος: 57,59 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Ερχονται στην Ελλάδα για να εμβολιαστούν (vid)

Ν. Καπραβέλος, Φαίη Μαυραγάνη, Ν. Θωμαΐδης, Κωστής Πλάντζος, Παντελής Βαλασόπουλος
Ν. Καπραβέλος, Φαίη Μαυραγάνη, Ν. Θωμαΐδης, Κωστής Πλάντζος, Παντελής Βαλασόπουλος

Χάος επικρατεί στη Γερμανία με τους εμβολιασμούς, λόγω της έλλειψης εμβολίων και του κακού συντονισμού των Αρχών, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open στο Βερολίνο Παντελή Βαλασόπουλο και τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

Στη Γερμανία εδώ και πολλές εβδομάδες μετρούν σε ημερήσια βάση περί τους 1.000 νεκρούς από τον κορονοϊό, κι εκεί που σημειώθηκε μια μεγάλη μείωση κρουσμάτων και θανάτων, τώρα παρατηρείται και πάλι αύξηση. Την ίδια ώρα, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, με πολλούς επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τρίτο κύμα στο τέλος Μαρτίου. Κι αυτό διότι οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς και αρκετά κακό συντονισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εμβολιασμοί στη Γερμανία είναι αρμοδιότητα των κρατιδίων και όχι της κεντρικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης και κατά συνέπεια, το κάθε κρατίδιο έχει το δικό του σχέδιο. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του Βερολίνου, όπου οι εμβολιασμοί προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, αφού οι πολίτες ειδοποιούνται μέσω ταχυδρομείου για το ραντεβού τους.

Για αυτό τον λόγο και πάρα πολλοί Έλληνες της Γερμανίας, οι οποίοι έχουν περάσει το 60ό έτος της ηλικίας τους, σχεδιάζουν να έρθουν ή ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα, προκειμένου να εμβολιαστούν στη χώρα προέλευσης και όχι στη χώρα διαμονής.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ