Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Μπομπ Μενέντεζ: Αντιμέτωπος με ποινικές κατηγορίες μετά από έρευνα για διαφθορά

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξετάζει πιθανές κατηγορίες κατά του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ μετά από πολυετή έρευνα για τη διαφθορά στο δημόσιο, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα που επικαλείται πρόσωπα που γνωρίζουν επί τους θέματος αναφέρει πως  οι εισαγγελείς είναι πιθανό να συναντηθούν με τους δικηγόρους του γερουσιαστή τις επόμενες εβδομάδες, πριν από την τελική απόφαση.

Ο Μενέντεζ, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, μια θέση που κατείχε από το 2013 έως το 2015 και στην οποία βρίσκεται και πάλι από το 2021, βρίσκεται υπό έρευνα από το γραφείο του εισαγγελέα της νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

«Πλούσια δώρα στη σύζυγό του»

Η έρευνα, στην οποία εμπλέκονται διάφοροι ομοσπονδιακοί οργανισμοί, διερεύνησε τα «πλούσια δώρα» που φέρεται να έλαβε η σύζυγος του Μενέντεζ, Ναντίν Αρσλάνιαν, από έναν παραγωγό τροφίμων από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος απέκτησε αποκλειστικό συμβόλαιο με την αιγυπτιακή κυβέρνηση για την πιστοποίηση των εξαγωγών τροφίμων σε όλο τον κόσμο.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι και ο επιχειρηματίας από το Νιου Τζέρσεϊ που εξασφάλισε τη σύμβαση φιλοξενήθηκαν από τον Μενέντεζ στο γραφείο του το 2018, σύμφωνα με την WSJ. Ένα χρόνο αργότερα, ο επιχειρηματίας έγινε ο «μοναδικός εγγυητής του κρέατος χαλάλ που εξάγεται από τις ΗΠΑ στην Αίγυπτο», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Λεπτομέρειες σχετικά με πιθανές ποινικές κατηγορίες δεν μπορούσαν να γίνουν γνωστές. Επίσης, δεν μπορεί να προσδιοριστεί αν άλλα άτομα που ελέγχονται για την υπόθεση, κινδυνεύουν να διωχθούν ποινικά», τονίζεται στο δημοσίευμα.

«Δεν θα καταλήξει κάπου η έρευνα», έλεγε ο Μενέντεζ

Μιλώντας στο CNN τον Αύγουστο, ο Μενέντεζ επέμεινε ότι η έρευνα δεν θα καταλήξει κάπου.

«Αν κάποιος κοιτάξει το ιστορικό μου σχετικά με την Αίγυπτο, θα γνωρίζει ότι τόσο με την άρνηση βοήθειας προς την Αίγυπτο, την άρνηση πωλήσεων όπλων στην Αίγυπτο, την κριτική για το ιστορικό της όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν είμαι σε θέση να είμαι χρήσιμος σε κανέναν για  την Αίγυπτο», δήλωσε σε σχέση με τη σύμβαση μεταξύ των δύο μερών.

Πάντως, ακόμα και αν τους απαγγελθούν κατηγορίες, ο Μενέντεζ, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων που υπηρετεί στη Γερουσία από το 2006, θα μπορούσε να συνεχίσει να υπηρετεί στο ανώτερο σώμα. Άλλωστε, είναι υποψήφιος για επανεκλογή το 2024.

Ο Μενέντεζ κατηγορήθηκε και στο παρελθόν για κατηγορίες δωροδοκίας το 2016. Εκείνη η υπόθεση αφορούσε έναν πλούσιο οφθαλμίατρο από τη Φλόριντα και μακροχρόνιο φίλο του, ο οποίος έκανε γενναιόδωρες δωρεές στον Μενέντεζ και φέρεται να έλαβε οφέλη σε αντάλλαγμα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ