Νέα
  • ΓΔ: 1271.2 +0.51%
  • Τζίρος: 101,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ryanair: Νέο ρεκόρ τον Αύγουστο - Αυξήθηκε 12% η επιβατική κίνηση - Σύσταση «buy» από Citi

Η Ryanair μετέφερε 12% περισσότερους επιβάτες τον Αύγουστο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, με βάση τον όγκο επιβατών, μετέφερε 18,9 εκατομμύρια επιβάτες τον Αύγουστο, από 16,9 εκατομμύρια έναν χρόνο νωρίτερα και 14,9 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2019, πριν από την πανδημία COVID-19. Ετσι, η εταιρεία έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των 18,7 εκατ. επιβατών, που σημείωσε τον Ιούλιο.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία εκτιμά ότι η κίνηση κατά το οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο του 2024 θα αυξηθεί κατά 9%, σε περίπου 183,5 εκατομμύρια επιβάτες.

Οι αναλυτές της Citi επανέλαβαν την αξιολόγηση «buy» για την αεροπορική εταιρεία, σε σημείωμά τους μετά τη δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων, λέγοντας ότι βλέπουν πως η εταιρεία εδραιώνει μερίδιο αγοράς στη Δυτική Ευρώπη, με προοπτικές ανάπτυξης στην Ανατολική Ευρώπη.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ