Νέα
  • ΓΔ: 864.44 +0.73%
  • Τζίρος: 28,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ρωσία – ΕΕ: Το 55% και πλέον των Ρώσων αντιμετωπίζουν θετικά την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ρωσία – ΕΕ: Το 55% και πλέον των Ρώσων αντιμετωπίζουν θετικά την Ευρωπαϊκή Ένωση
Πηγή: Pixabay

Περισσότεροι από το 55% των Ρώσων αντιμετωπίζουν θετικά τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 27% τις αντιμετωπίζει αρνητικά και το 18% δυσκολεύτηκε να απαντήσει, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Ερευνητικό κέντρο μελέτης της ρωσικής κοινής γνώμης (VCIOM) τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα, 1 Μαρτίου, στην δημοσιότητα.

Παρά την γενικά θετική στάση των Ρώσων απέναντι στις χώρες της ΕΕ, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι στην παρούσα φάση οι σχέσεις της Ρωσίας με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αρνητικές, καθώς το 40% τις αξιολογεί ως μάλλον ψυχρές και το 13% ως εχθρικές. Ο ένας στους τέσσερις, δηλαδή το 26%, θεωρεί τις υπάρχουσες σχέσεις ουδέτερες, ενώ μόνο το 15% τις θεωρεί θετικές.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 48% των Ρώσων θεωρεί ότι η Ρωσία πρέπει να επιδιώξει να δημιουργήσει εταιρικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του 2008.

Επίσης το 35% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Δύση δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσει την Ρωσία ως ισότιμο εταίρο, γι’ αυτό και δεν έχει νόημα για την Ρωσία να στρέφεται προς την Ευρώπη. Αντίθετα, ο ένας στους δέκα, δηλαδή το 9%, θεωρεί ότι η Ρωσία πρέπει να επιδιώξει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση του VCIOM πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου, σε δείγμα 1.600 ερωτηθέντων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Insider

Με την εγγραφή σας μπορείτε να λαμβάνετε ειδήσεις σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ