Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελον Μασκ: Ερχεται συνδρομή για όλους τους χρήστες της πλατφόρμας X

Πηγή: AP

Ολοι οι χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter, ίσως χρειαστεί να πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα, δήλωσε ο Ελον Μασκ.

Στο πλαίσιο συνομιλίας που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δήλωσε ότι η συνδρομή είναι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση των bots.

«Κινούμαστε στο να έχουμε μια μικρή μηνιαία πληρωμή για τη χρήση της πλατφόρμας», δήλωσε το αφεντικό της Tesla και της SpaceX.

Δεν είναι σαφές αν αυτό ήταν απλώς ένα αυθόρμητο σχόλιο ή μια αποκάλυψη για σχέδια που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Ο κ. Μασκ έχει πει εδώ και καιρό ότι η λύση για να απαλλαγεί από τα bots και τους ψεύτικους λογαριασμούς είναι η χρέωση για την επαλήθευση των λογαριασμών.

Από τότε που ανέλαβε το Twitter πέρυσι, προσπάθησε να δώσει κίνητρα (μεγαλύτερες δημοσιεύσεις και αυξημένη προβολή) στους χρήστες να πληρώσουν για μια βελτιωμένη υπηρεσία, η οποία ονομάζεται X Premium.

«Ένα bot κοστίζει ένα κλάσμα της δεκάρας» για να φτιαχτεί, είπε. «Αλλά αν κάποιος πρέπει να πληρώσει έστω και μερικά δολάρια, κάποιο μικρό ποσό, το πραγματικό κόστος για τα bots είναι πολύ υψηλό».

Το X Premium κοστίζει επί του παρόντος 8 δολάρια (6,50 λίρες) τον μήνα στις ΗΠΑ. Η τιμή διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεται ο συνδρομητής.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δήλωσε ότι εξετάζει τώρα φθηνότερες επιλογές για τους χρήστες.

«Στην πραγματικότητα πρόκειται να καταλήξουμε σε μια χαμηλότερη τιμολόγηση. Θέλουμε λοιπόν να είναι μόνο ένα μικρό χρηματικό ποσό», δήλωσε.

«Αυτή είναι μια μεγαλύτερη συζήτηση, αλλά κατά την άποψή μου, αυτή είναι στην πραγματικότητα η μόνη άμυνα απέναντι σε τεράστιες στρατιές bots», πρόσθεσε ο κ. Musk.

Ωστόσο, ένας κίνδυνος είναι ότι βάζοντας συνδρομή για όλους στο X πιθανόν να κοστίσει στην πλατφόρμα να χάσει ένα μεγάλο μέρος των χρηστών του. Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των διαφημιστικών εσόδων, τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της εταιρείας.

Με πληροφορίες από BBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ