Νέα
  • ΓΔ: 898.14 +0.49%
  • Τζίρος: 13,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επίτιμος πρόεδρος HDP: Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή (vid)

Ο Ερτουγκουύλ Κιουρκτσού, Επίτιμος Πρόεδρος HDP
Ο Ερτουγκουύλ Κιουρκτσού, Επίτιμος Πρόεδρος HDP

«Στην περίπτωση που ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές, θα πάει στη φυλακή, γιατί έχει διαπράξει πάρα πολλά εγκλήματα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του» εκτιμά σε συνέντευξή του στο ΟPEN, o Eρτουγκρούλ Κιουρκτσού, εμβληματική προσωπικότητα της Αριστεράς στην Τουρκία και επίτιμος πρόεδρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, HDP.

«To HDP εκπροσωπεί τα κουρδικά αιτήματα με έναν εποικοδομητικό τρόπο, προτείνοντας έναν συνταγματικό τρόπο ζωής, αλλά ο Ερντογάν προσπαθεί να το αφανίσει γιατί γνωρίζει πως αν δεν το καταφέρει, το 2023 θα χάσει τις εκλογές». Σύμφωνα με τον κ. Κιουρκτσού, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τον Ερντογάν δεν είναι μόνο το να χάσει την προεδρία αλλά κυρίως η πιθανότητα να οδηγηθεί στην φυλακή αν δεν κερδίσει τις εκλογές.

«Στη περίπτωση του Ερντογάν, θα πάει στη φυλακή, διότι έχει διαπράξει πολλά εγκλήματα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Ο Ερντογάν είναι ένας εξαιρετικά διεφθαρμένος ηγέτης και αν χάσει, η κυβέρνησή του δεν θα μπορεί να ελέγχει τα δικαστήρια, τα ΜΜΕ, τα τζαμιά, την καθημερινή ζωή» δήλωσε ο Ε. Κιουρκτσού και συνέχισε «μαζί με την ήττα του Ερντογάν θα ηττηθεί το χαλιφάτο του Ισλάμ, θα ηττηθεί ο τρόπος που παρουσίασε την Τουρκία σαν Ισλαμική Δημοκρατία. Θα ηττηθεί και η δυναστεία που έστησε. Όλα θα καταρρεύσουν».

Στη συνέχεια, για να εξηγήσει την πολιτική που ακολουθεί ο Τούρκος πρόεδρος, ο κ. Κιουρκτσού έδωσε το παράδειγμα με της πρόσφατης καταστολής της διαμαρτυρίας των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

«Το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου προέρχεται από την οθωμανική περίοδο, είναι και ο ίδιος οθωμανιστής, αλλά επιδιώκει ένα άλλο είδος οθωμανισμού, τον ισλαμιστικό, ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με τις δυτικές ιδέες και αξίες. Γι’ αυτό και ακολουθεί τέτοιου είδους υπερισλαμικές και υπερβολικά εθνικιστικές πολιτικές».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ