Νέα
  • ΓΔ: 823.09 +2.30%
  • Τζίρος: 50,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δωρεάν ταξίδι στη Σελήνη για 8 άτομα προσφέρει Ιάπωνας μεγιστάνας

Ο Μαεζάουα ετοιμάζεται για το ταξίδι στο φεγγάρι
Ο Μαεζάουα ετοιμάζεται για το ταξίδι στο φεγγάρι / Πηγή: Twitter

Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό προκειμένου να πάρει μαζί του οκτώ άτομα στο ταξίδι που θα κάνει στο φεγγάρι με πτήση της SpaceX του Ελον Μασκ.

«Θέλω ανθρώπους από όλα τα υπόβαθρα να με συνοδεύσουν», είπε ο Γιουσάκου Μαεζάουα σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter και στο οποίο έδωσε ένα Link για τις λεπτομέρειες της αίτησης. Ανέφερε ότι θα πληρώσει για ολόκληρο το ταξίδι, συνεπώς όποιος επιλεγεί θα κάνει την πτήση προς το φεγγάρι δωρεάν. Η αποστολή ονομάζεται «dearMoon» και έχει προγραμματιστεί για το 2023. 

Οι αιτούντες πρέπει να εκπληρώνουν δύο προϋποθέσεις: πρέπει, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους, «να βοηθούν άλλους ανθρώπους και γενικότερα την κοινωνία με κάποιον τρόπο» και «να είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν τα άλλα μέλη του πληρώματος με τις ίδιες φιλοδοξίες», όπως είπε ο Μαεζάουα. «Εχω αγοράσει όλες τις θέσεις, οπότε το ταξίδι θα είναι πριβέ», πρόσθεσε.

Ο Μαεζάουα, μεγιστάνας της τέχνης και συλλέκτης έργων τέχνης, είχε αρχικά δηλώσει ότι σκόπευε να προσκαλέσει «καλλιτέχνες» για το ταξίδι, αλλά στη συνέχεια είπε ότι «θα δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους από όλο τον πλανήτη να κάνουν αυτό το ταξίδι». «Αν βλέπεις τον εαυτό σου ως καλλιτέχνη, τότε είσαι καλλιτέχνης», είπε. Πέρυσι, είχε ξεκινήσει την αναζήτηση... νέας συντρόφου για να τον συνοδεύσει στο ταξίδι, πριν τελικά την ακυρώσει λόγω «ανάμεικτων συναισθημάτων».

Η τιμή που πλήρωσε ο Μαεζάουα για αυτό το ταξίδι στο Διάστημα δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο «ήταν πολλά τα λεφτά» όπως είπε ο Ελον Μασκ. Η αποστολή, που έχει προγραμματιστεί για το 2023, θα είναι το πρώτο ταξίδι ανθρώπων στο φεγγάρι από το 1972.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ