Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Γκέιτς: Η τεχνητή νοημοσύνη «στρώνει χαλί» στην τριήμερη εβδομάδα εργασίας

Πηγή: AP

Την άποψη ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα καταργήσει θέσεις εργασίας, αλλά μπορεί να ανοίξει τον δρόμο στην τριήμερη εβδομάδα εργασίας, εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, μιλώντας στo podcast What Now.

Ο 68χρονος επιχειρηματίας υποστήριξε ότι η τεχνολογία δεν θα αντικαταστήσει, αλλά θα αναδιαμορφώσει την αγορά εργασίας. Οπως είπε, μπορεί να έρθει αυτή η μέρα που οι άνθρωποι «δεν θα χρειάζεται να δουλεύουν τόσο σκληρά». «Αν τελικά φτάσουμε σε μια κοινωνία όπου θα χρειάζεται να δουλεύεις μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα, αυτό είναι οκ», τόνισε.

Αναφερόμενος στον θετικό αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης, μίλησε για έναν κόσμο όπου «οι μηχανές θα μπορούν να παράγουν όλα τα τρόφιμα και τα αγαθά», υπογραμμίζοντας την αύξηση παραγωγικότητας σε διάφορους τομείς, όπως ο προγραμματισμός, οι δοκιμές και η υγειονομική περίθαλψη.

Οταν μπήκαν τα κομπιούτερ στις ζωές μας

Σε μία ανάρτηση στο προσωπικό blog του τον Ιούλιο, συνέκρινε τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης με την εισαγωγή του ηλεκτρονικού υπολογιστή στις ζωές μας: «Δεν νομίζω ότι ο αντίκτυπος της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι τόσο δραματικός όσο η Βιομηχανική Επανάσταση, αλλά σίγουρα θα είναι τόσο μεγάλος όσο η εισαγωγή του υπολογιστή. Οι εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου δεν εξαφάνισαν την εργασία γραφείου, αλλά την άλλαξαν για πάντα. Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι έπρεπε να προσαρμοστούν και το έκαναν».

Είχε, ωστόσο, επισημάνει τους κινδύνους που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη, όπως: «παραπληροφόρηση, απειλές για την ασφάλεια, αλλαγές στην αγορά εργασίας και τον αντίκτυπο στην εκπαίδευση».

«Είναι σαφές για μένα είναι ότι το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι τόσο ζοφερό όσο νομίζουν κάποιοι ή τόσο ρόδινο όσο πιστεύουν άλλοι. Οι κίνδυνοι είναι πραγματικοί, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι μπορούν να διαχειριστούν», πρόσθεσε.
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ