Νέα
  • ΓΔ: 1420.28 -0.29%
  • Τζίρος: 114,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γαλλία: Πράσινο φως στο νομοσχέδιο που απαγορεύει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μίας χρήσης

Πηγή: AP

Η Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας ενέκρινε ομόφωνα ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι νέοι και να μετριαστούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, με 104 ψήφους υπέρ και μηδέν κατά.

Το νομοσχέδιο, το οποίο υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, θα μεταβεί στη συνέχεια στη Γερουσία, όπου αναμένεται να υιοθετηθεί. Θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2024.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μίας χρήσης - τα οποία κοστίζουν περίπου 10 ευρώ το καθένα - είναι μικρές συσκευές που λειτουργούν με μπαταρία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των εφήβων για τις γλυκές γεύσεις τους, ενώ πολλά περιλαμβάνουν νικοτίνη, μια επικίνδυνη χημική ουσία γνωστή για τις εθιστικές της ιδιότητες. Διαφέρουν από τις επαναχρησιμοποιούμενες συσκευές ατμίσματος, καθώς ούτε ξαναγεμίζουν ούτε επαναφορτίζονται. 

Οι μικρές, μη επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου που περιλαμβάνουν τα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά τσιγάρα, συχνά καταλήγουν σε χωματερές.

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία και η Γερμανία εξετάζουν παρόμοια μέτρα. Η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία έχουν ήδη εφαρμόσει περιορισμούς, με την πρώτη να επιβάλλει χαμηλότερα επίπεδα νικοτίνης και περιορισμούς στις τοποθεσίες καταστημάτων πώλησης προϊόντων ατμίσματος κοντά σε σχολεία.

Πριν από τρία χρόνια, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ κατήργησε τα αρεστά προς τα παιδιά επαναχρησιμοποιούμενα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση, όπως το Juul. Ωστόσο, η απαγόρευση - η οποία δεν ίσχυε για τα προϊόντα μιας χρήσης - δεν σταμάτησε το... κύμα μη εξουσιοδοτημένων ηλεκτρονικών τσιγάρων μίας χρήσης, κυρίως από την Κίνα, που κατέκλυσαν την αγορά.

Με πληροφορίες από AP

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ