Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελον Μασκ: Εχασε 27 δισ. δολάρια μέσα σε μία εβδομάδα

Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Ο Ελον Μάσκ έκανε ένα απίστευτο ρεκόρ το 2020, αυτό της ταχύτερης συγκέντρωσης πλούτου στην ιστορία, όπως σχολιάζει το Bloomberg.

Ο επικεφαλής της Tesla έχασε 27 δισ. δολάρια από την περασμένη Δευτέρα καθώς οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν. Η περιουσία του είναι τώρα 156,9 δισ. δολάρια και με βάση αυτή βρίσκεται στη δεύτερη θέση, του Bloomberg Billionaires Index, αλλά στη σχετική λίστα προπορεύεται ο Τζεφ Μπεζος. Η μεταξύ τους απόσταση μετριέται με σχεδόν 20 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Tesla κατέγραψαν ιλιγγιώδη άνοδο κατά 743% το 2020, εκτοξεύοντας παράλληλα το ύψος της δικής του περιουσίας. Τον Ιανουάριο, είχε ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και κατατάχθηκε ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και στα τέλη του ίδιου μήνα η αξία της περιουσίας του είχε φτάσει τα 210 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την κατάταξη των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο του Bloomberg.

Η περιουσία του Ελον Μάσκ δεν μειώθηκε μόνο εξαιτίας της πτώσης του δείκτη Nasdaq αλλά επηρεάστηκε και από τις εξελίξεις στο Bitcoin. Η Tesla ανακοίνωσε ότι είχε επενδύσει σε Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων. Δυο εβδομάδες αργότερα όμως, ένα tweet στο οποίο έγραψε ότι η τιμή του Bitcoin «δείχνει ακριβή», είχε ως αποτέλεσμα να πιεστεί η αξία του.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ