Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

RND: Ο Ερντογάν θέλει πάση θυσία να κερδίσει τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη / Πηγή: AP Images
Κωνσταντινούπολη / Πηγή: AP Images

Κάτι περισσότερο από δύο μήνες απέμειναν έως την 31η Μαρτίου, όταν και θα διεξαχθούν δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. Ο προεκλογικός αγώνας έχει ήδη ξεκινήσει για τον πρόεδρο Ερντογάν και το AKP,που επιθυμούν διακαώς να επιστρέψουν στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

«Η Κωνσταντινούπολη δεν ήταν η μόνη μεγάλη πόλη στην οποία επικράτησε η αντιπολίτευση το 2019», παρατηρεί το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο (RND). «Όμως η ήττα στην Κωνσταντινούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ήταν μία ιδιαίτερη ταπείνωση για τον Ερντογάν, καθώς το 1994 ο Τούρκος πρόεδρος είχε ξεκινήσει την πολιτική του καριέρα ως δήμαρχος της Πόλης. Όπως λένε οι πολιτικοί αναλυτές, "όποιος κερδίζει την Κωνσταντινούπολη, κερδίζει την Τουρκία”. Γι' αυτό και ο Ερντογάν θέλει οπωσδήποτε να επανακαταλάβει την πόλη».

Στην Κωνσταντινούπολη «κατοικούν 16 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 1/5 του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Επιπλέον, στην Κωνσταντινούπολη παράγεται το 1/3 του τουρκικού Α.Ε.Π., ενώ ο προϋπολογισμός της πόλης φτάνει τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ. […] Για τον Ερντογάν όμως οι συγκεκριμένες εκλογές είναι σημαντικές και για έναν ακόμη λόγο. Εάν ο 52χρονος Ιμάμογλου κερδίσει ξανά, θα θεωρηθεί αυτομάτως ως ένας πολλά υποσχόμενος υποψήφιος που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2028». Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο ο Ιμάμογλου θα πρέπει να ξεπεράσει και τα προβλήματα που έχει με την τουρκική δικαιοσύνη.

Πηγή: DW

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ