Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Πετρέλαιο - Φυσικό αέριο: Εταιρείες «ρίχνουν» 23 δισ. στη θαλάσσια περιοχή της Νορβηγίας το 2024

Πηγή: Pixabay

Οι συνολικές επενδύσεις σε δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή της Νορβηγίας, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς με αγωγούς, εκτιμάται ότι θα φθάσουν φέτος τα 23 δισεκατομμύρια δολάρια (244 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες), αυξημένες κατά 5% σε σύγκριση με την εκτίμηση του προηγούμενου τριμήνου, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας.

Η τελευταία πρόβλεψη για το 2024 για τους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, της μεταποίησης, της εξόρυξης και των λατομείων και της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας δείχνει ότι οι επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς θα κάνουν άλμα κατά περίπου 30% φέτος σε σύγκριση με το 2023.

Πέρυσι, οι συνολικές επενδύσεις για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου και για μεταφορά μέσω αγωγών στη Νορβηγία ανήλθαν σε 20,3 δισεκατομμύρια δολάρια (215 δισεκατομμύρια κορώνες), αυξημένες κατά 22% σε σύγκριση με το 2022.

Αυτό «οφείλεται κυρίως στην αύξηση των επενδύσεων γύρω από την ανάπτυξη κοιτασμάτων, 52% πάνω το 2023 σε σύγκριση με το 2022», δήλωσε ο Ståle Mæland, ανώτερος σύμβουλος της Στατιστικής Υπηρεσίας της Νορβηγίας.

Οι επενδύσεις το 2025 αναμένεται επίσης να είναι υψηλές, «κυρίως λόγω των υψηλότερων εκτιμήσεων για τα πεδία που βρίσκονται σε λειτουργία», δήλωσε η στατιστική υπηρεσία.

Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου σχεδιάζουν να ενισχύσουν την ερευνητική δραστηριότητα και τις δαπάνες στα ανοικτά της Νορβηγίας φέτος, καθώς ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Δυτικής Ευρώπης επιδιώκει να διατηρήσει την παραγωγή και να αυξήσει τις εξαγωγές προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Με πληροφορίες από OilPrice

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ