Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

UBS: Αυτή θα είναι η μεγάλη αντίπαλος της Tesla – Η μάχη για την ηλεκτροκίνηση ξεκίνησε

Ηλεκτρικά οχήματα
Πηγή: Pexels

Μάχη για την κυριαρχία στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια με αποτέλεσμα έως το 2025 να έχουν αναδειχθεί δύο ξεκάθαροι ηγέτες, προβλέπει σε νέα έκθεσή της η UBS. Σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα, οι επενδυτές θα πρέπει αποστρέψουν το βλέμμα τους από την Nio, την XPeng και άλλα φανταχτερά ονόματα της ηλεκτροκίνησης, επειδή ο κολοσσός Volkswagen θα είναι τελικά η εταιρεία που θα ανταγωνίζεται την Tesla.

Η UBS αύξησε πρόσφατα τις προβλέψεις της για το πόσο γρήγορα θα υιοθετηθούν τα ηλεκτρικά οχήματα και τώρα εκτιμά ότι έως το 2040 το 100% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικό. Αυτό σημαίνει ότι η μάχη για το ποιος θα κυριαρχήσει, μεταφράζεται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Marketwatch, αναλυτές της UBS δήλωσαν σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η Tesla και η Volkswagen θα είναι οι δύο παγκόσμιοι ηγέτες στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Volkswagen θα ακολουθήσει την Tesla όσον αφορά τον συνολικό όγκο πωλήσεων το 2022, με κάθε μία από τις δύο εταιρείες να παραδίδει περίπου 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Η UBS προβλέπει ότι, έως το 2025, το κόστος κατασκευής μεταξύ ηλεκτρικών οχημάτων και αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα είναι το ίδιο, σε σύγκριση με μια διαφορά κόστους 5.000 δολαρίων το 2020. Ο βασικός τομέας στον οποίο η Volkswagen προηγείται της Tesla, σύμφωνα με την UBS, είναι η επεκτασιμότητα της βασικής πλατφόρμας ηλεκτρικού οχήματος που έχει δημιουργήσει.

Από την άλλη μεριά η Tesla βρίσκεται πιο μπροστά σε ορισμένους κρίσιμους τεχνικούς τομείς. Το πιο σημαντικό προβάδισμα μακροπρόθεσμα θα είναι το λογισμικό της, ωστόσο η Tesla διαθέτει επίσης πιο προηγμένους ηλεκτροκινητήρες και χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης, ανέφεραν οι αναλυτές της UBS.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ