Νέα
  • ΓΔ: 905.09 +0.34%
  • Τζίρος: 70,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Facebook: Συμφωνία με την News Corp του Μέρντοχ για το ειδησεογραφικό περιεχόμενο

Facebook / Πηγή: AP
Facebook / Πηγή: AP

Σε συμφωνία με την News Corp του Ρούμπερτ Μέρντοχ ήρθε το Facebook, αναφορικά με τη χρήση του ειδησεογραφικού περιεχομένου των μέσων του μεγιστάνα των MME στην Αυστραλία.

Η εξέλιξη αυτή, συνιστά μία ακόμη νίκη για τον 89χρονο πλέον Μέρντοχ, το γιο του Λάχλαν και τον CEO της News Corp, Ρόμπερτ Τόμσον, που έχει εξασφαλίσει και παλαιότερα ανάλογες πληρωμές και από άλλα μεγαθήρια, όπως οι Apple και Gooogle.

Με τη συμφωνία αυτή, η News Corp γίνεται ο πιο πρόσφατος αλλά και κορυφαίος όμιλος ΜΜΕ με τον οποίο το Facebook προχωρά σε διμερή συμφωνία, στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας της αυστραλιανής κυβέρνησης για την αποζημίωση των εκδοτών για τη χρήση του ειδησεογραφικού περιεχομένου που παράγουν.

Οι σχέσεις Facebook – κυβέρνησης είχαν οδηγηθεί στα άκρα, οδηγώντας ακόμη και στην απόφαση της εταιρείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να ρίξει «μαύρο» στο ειδησεογραφικό περιεχόμενο στην Αυστραλία, για να αποκατασταθούν μετά τις  αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο.

Σε κάθε περίπτωση, μεγαλύτερος νικητής είναι ο ίδιος ο Μέρντοχ καθώς ο όμιλός του ελέγχει τα δύο τρίτα των εφημερίδων στη χώρα και τα άρθρα τους θα είναι πλέον κανονικά διαθέσιμα μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, έναντι τέλους για  τα έντυπά του.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ