Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία - Λίντνερ: Δεν αναμένει συμφωνία στην G7 για χρήση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ

«Πολλά ανοιχτά ζητήματα» διαπιστώνει η γερμανική κυβέρνηση σχετικά με την πρόταση των ΗΠΑ για την χρήση «παγωμένων» ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την στήριξη της Ουκρανίας και δεν αναμένει να ληφθεί απόφαση στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ομάδας των Επτά (G7) που πραγματοποιείται στην Στρέζα της Ιταλίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ αναγνώρισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο θέμα, ανέδειξε ωστόσο ταυτόχρονα την πολυπλοκότητα και τις νομικές προκλήσεις που συνεπάγεται η χρήση αυτών των περιουσιακών στοιχείων για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία. «Εξετάζουμε περαιτέρω προτάσεις, αλλά είμαστε κατ' αρχήν ικανοποιημένοι με ό,τι έχουμε ήδη επιτύχει - κάτι που ήταν αδιανόητο πριν από λίγους μήνες», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι εκτιμά την συνάντηση με τους ομολόγους του ως ευκαιρία προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις, αλλά δεν αναμένει να ληφθεί κάποια οριστική απόφαση, «καθώς το θέμα είναι περίπλοκο και υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα». Ο κ. Λίντνερ αναφέρθηκε πάντως στην στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία, όπως είπε, έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και χρησιμοποιεί τα έσοδα από «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. «Αυτό είναι νομικά ασφαλές και θα βοηθήσει γρήγορα την Ουκρανία», δήλωσε.

Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν έχει ως στόχο να ωθήσει τους ομολόγους της στην G7 σε συμφωνία επί σχεδίου το οποίο θα προωθεί τα κέρδη από τους τόκους σε δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την στήριξη της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την ίδια, εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των υπουργών, οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα οριστικοποιηθούν έως τη Σύνοδο Κορυφής της G7 στα μέσα Ιουνίου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ