Νέα
  • ΓΔ: 1480.23 -0.15%
  • Τζίρος: 74,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΥΠΕΞ Γαλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας καταδικάζουν τα βήματα του Ιράν για επέκταση του πυρηνικού προγράμματός του

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας καταδίκασαν σήμερα τα τελευταία μέτρα του Ιράν, όπως αυτά έχουν αναφερθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ - ΙΑΕΑ), προκειμένου να επεκτείνει το πυρηνικό πρόγραμμά του.

"Το Ιράν έχει λάβει επιπρόσθετα μέτρα που αδειάζουν το ΚΟΣΔ (Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης) από το περιεχόμενό του, λειτουργώντας δεκάδες επιπρόσθετες προηγμένες συσκευές φυγοκέντρησης στην εγκατάσταση εμπλουτισμού της Νατάνζ καθώς και ανακοινώνοντας πως θα εγκαταστήσει χιλιάδες νέες συσκευές φυγοκέντρησης στις εγκαταστάσεις τόσο του Φορντό όσο και της Νατάνζ", αναφέρει η κοινή δήλωση των υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, που αναφέρεται στη συμφωνία της Βιέννης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν (Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης) που υπογράφτηκε το 2015.

"Η απόφαση αυτή είναι μια περαιτέρω κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, το οποίο φέρει σημαντικούς κινδύνους εξάπλωσης", προσθέτουν.

Η κοινή δήλωση τονίζει πως "η απόφαση του Ιράν να αυξήσει σημαντικά την ικανότητα παραγωγής του στην υπόγεια εγκατάσταση του Φορντό είναι ιδιαίτερα ανησυχητική".

"Το Ιράν είναι νομικά υποχρεωμένο βάσει της Συνθήκης Μη Εξάπλωσης να εφαρμόσει πλήρως τη συμφωνία εγγυήσεών του, η οποία είναι ξεχωριστή από το ΚΟΣΔ", αναφέρει ακόμη η δήλωση των τριών χωρών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ