Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εμβόλιο AstraZeneca - Γαλλία: Πράσινο φως μόνο για τους άνω των 55 ετών

Εμανουέλ Μακρόν / Πηγή: AP Images
Εμανουέλ Μακρόν / Πηγή: AP Images

H αρμόδια υγειονομική Αρχή της Γαλλίας (HAS) έδωσε το πράσινο φως για την επανέναρξη της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, αλλά μόνο για όσους είναι άνω των 55 ετών, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι τα περιστατικά θρομβώσεων που παρουσιάστηκαν αφορούσαν κυρίως νεότερα άτομα

«Δεδομένων των στοιχείων που δόθηκαν από τον  ΕΜΑ (Eυρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων), η HAS πιστεύει ότι οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca μπορούν να ξαναρχίσουν αμέσως. Ωστόσο, ο EMA διαπίστωσε έναν πιθανόν αυξημένο κίνδυνο (θρόμβωσης) σε άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών. Η HAS συνιστά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε αυτό το στάδιο μόνο σε άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω που αποτελούν την πλειοψηφία όσων έχουν προτεραιότητα», ανέφερε η γαλλική Αρχή. 

Η αρχή συνιστά στα άτομα κάτω των 55 ετών να επιλέξουν ένα από τα διαθέσιμα εμβόλια που βασίζονται στην τεχνολογία του mRNA (δηλαδή τα εμβόλια των Pfizer/BionTech και Moderna).

Σχετικά με τα άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, η γαλλική υγειονομική Αρχή «θα πάρει πολύ σύντομα θέση για τον τρόπο χορήγησης της δεύτερης δόσης» του εμβολίου.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, θα εμβολιασθεί κανονικά με το εμβόλιο σήμερα, όπως δεσμεύθηκε χθες για να καθησυχάσει την γαλλική κοινή γνώμη, αφού είναι 56 ετών. 

 

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ