Νέα
  • ΓΔ: 912.81 +0.40%
  • Τζίρος: 123,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Nτέρια Κόκα -Το μήνυμα του Ερντογάν είναι: Μπορείτε να σκοτώνετε τις γυναίκες χωρίς τιμωρία

Η Nτέρια Κόκα – Επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Οργάνωσης Γυναικών «Εsitlik» στο OPEN
Η Nτέρια Κόκα – Επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Οργάνωσης Γυναικών «Εsitlik» στο OPEN

Την περασμένη Παρασκευή 19 Μαρτίου, η Τουρκία αποχώρησε από τη Σύμβαση της Κωσταντινούπολης, η οποία υποχρεώνει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να καταβάλλουν προσπάθειες για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Ειδικότερα, η εν λόγω σύμβαση προέβλεπε ότι οι κυβερνήσεις θα καταρτίζουν νομοθεσία για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και παρόμοιων εγκλημάτων, όπως ο βιασμός εντός γάμου ή ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Ωστόσο, συντηρητικοί πολιτικοί ερίζουν πως το κείμενο αυτή βλάπτει την οικογένεια, ενθαρρύνει τα διαζύγια, αλλά και ότι οι αναφορές του στην ισότητα χρησιμοποιούνται από την κοινότητα ΛΟΑΔ για να επιτύχει ευρύτερη κοινωνική αποδοχή.

Η απόφαση έφερε κύμα αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

►Μπάιντεν: Απογοητευτική η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

«Ο Ερντογάν στέλνει το μήνυμα: Μπορείτε να σκοτώνετε τις γυναίκες χωρίς τιμωρία», λέει μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ η Nτέρια Κόκα – Επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Οργάνωσης Γυναικών «Εsitlik» στην Τουρκία, με αφορμή την πρωτοφανή απόφαση του πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως τονίζει η ίδια, «…το ερντογανικό καθεστώς στην Τουρκία περνάει βαθιά κρίση και χρειάζεται νέα ατζέντα για να αυξήσει την πόλωση σε όλη την κοινωνία και να διασπάσει το μέτωπο της αντιπολίτευσης».

Σημειώνεται πως η ενδοοικογενειακή βία και οι γυναικοκτονίες παραμένουν οξύ πρόβλημα στην Τουρκία. Μάλιστα, πέρυσι δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 300 γυναίκες, κατά την οργάνωση We Will Stop Femicide.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ