Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μπουρλά: Γιατί επιλέξαμε το Ισραήλ αντί της Ελλάδας για το 1ο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού

O CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά
Πηγή: Intime

Τους λόγους για τους οποίος επιλέχτηκε το Ισραήλ ως η χώρα που θα εφαρμοστεί το πρώτο μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμού αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Financial Times ο Άλμπερτ Μπουρλά, ενώ εξήγησε γιατί απορρίφθηκε η επιλογή της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο CEO της Pfizer, δήλωσε πως αρχικά αναζητούσαν μια χώρα που θα ήταν μικρή και θα διέθετε καλό σύστημα συγκέντρωσης υγειονομικών στοιχείων. Η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις χώρες που εξετάστηκαν σαν περιπτώσεις, αλλά δεν επιλέχθηκε καθώς όπως δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά το ηλεκτρονικό σύστημα ιατρικών αρχείων δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

"Η Σουηδία αποτέλεσε μια επιλογή η οποία τελικά αποκλείστηκε γιατί υπήρξαν ανησυχίες ότι θα ενοχλούνταν άλλες χώρες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης", ανέφερε παράλληλα ο CEO της Pfizer. 

"Γιατί επιλέξαμε το Ισραήλ"

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Άλμπερτ Μπουρλά επισήμανε πως όλα τα χαρακτηριστικά που έψαχνε ο φαρμακευτικός κολοσσός τα συγκέντρωνε το Ισραήλ. Ακόμα ένας λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση ήταν η επιμονή του ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

"Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν πως ενδιαφερόταν για τα πάντα και μάθαινε τα πάντα. Με πήρε τηλέφωνο τριάντα φορές και ρωτούσε: Τι θα γίνει με τους νέους; Τι κάνετε με την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη; Είμαι σίγουρος ότι το έκανε για τον λαό του, αλλά είμαι επίσης σίγουρος ότι σκεφτόταν πως θα είχε και πολιτικά οφέλη".

Η συμφωνία προχώρησε με το Ισραήλ, η Pfizer συμφώνησε να παράσχει όσα εμβόλια χρειάζονταν ώστε να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός με αντάλλαγμα τη συγκέντρωση στοιχείων για τα αποτελέσματα των εμβολιασμών. Οι παγκόσμιες υγειονομικές Αρχές παρακολουθούν ακόμα τα στοιχεία που έρχονται από το Ισραήλ για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και για την πιθανότητα χορήγησης  μιας τρίτης ενισχυτικής δόσης.

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ