Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός έκανε την 3η δόση - "Ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε νέο lockdown"

Μπένετ 3η δόση

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ έλαβε σήμερα μια τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, προτρέποντας τον πληθυσμό να κάνει το ίδιο αφότου η ελάχιστη ηλικία για μια αναμνηστική δόση μειώθηκε στα 40 έτη, σε ένα υπόβαθρο αύξησης των μολύνσεων.

Σύμφωνα με το γραφείο του, ο Μπένετ, 49 ετών, είναι ο πρώτος ηγέτης στον κόσμο που έλαβε αναμνηστική δόση.

"Αν πάτε να εμβολιαστείτε με μια τρίτη δόση, μπορούμε να αποφύγουμε ένα τέταρτο lockdown", δήλωσε ο Μπένετ πριν από τον εμβολιασμό του σε δημόσιο νοσοκομείο της Κφαρ Σάμπα (κέντρο). "Διαπιστώνουμε τη μεγάλη αποτελεσματικότητα των εμβολίων, είναι βέβαιο, και είναι ο τρόπος να τελειώνουμε με τον ιό".

"Είμαστε στην καρδιά της μάχης τώρα, μπορούμε να την κερδίσουμε μαζί. Είμαστε σε απόσταση αναπνοής, αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμη εκεί", πρόσθεσε καθώς η χώρα καταγράφει τις τελευταίες ημέρες περίπου 8.000 νέες μολύνσεις καθημερινά, ένα ρεκόρ μολύνσεων από τον Ιανουάριο.

Στα 40 έτη η ελάχιστη ηλικία για την τρίτη δόση

Προκειμένου να καταπολεμήσει την εξάπλωση του ιού, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε χθες Πέμπτη να μειώσει στα 40 έτη την ελάχιστη ηλικία για τη χορήγηση μιας τρίτης δόσης εμβολίου, κυρίως εκείνου που ανέπτυξε ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer σε συνεργασία με την εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech.

Στις 13 Αυγούστου, το εβραϊκό κράτος είχε μειώσει για πρώτη φορά την ελάχιστη ηλικία χορήγησης μιας τρίτης δόσης εμβολίου στα 50 έτη παρά την έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για ένα μορατόριουμ στις τρίτες αναμνηστικές δόσεις, ώστε να υπάρξουν περισσότερα εμβόλια διαθέσιμα για τις πιο φτωχές χώρες, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά.

Ο Μπένετ είχε πει πως η χορήγηση αυτών των δόσεων στο Ισραήλ, μια χώρα εννέα εκατομμυρίων κατοίκων, δεν επηρεάζει τα παγκόσμια αποθέματα και επιτρέπει να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα μιας τρίτης δόσης.

Συνολικά, τουλάχιστον 970.000 μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό έχουν καταγραφεί στο Ισραήλ, εκ των οποίων 6.700 θάνατοι. Τουλάχιστον 5,4 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου, περίπου το 58% του πληθυσμού, και περίπου 1,2 εκατ. μια τρίτη.

Το Ισραήλ ήταν μία από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησε, από τα μέσα Δεκεμβρίου, μια τεράστια εκστρατεία εμβολιασμού χάρη σε μια συμφωνία με την Pfizer που του παρέδωσε γρήγορα εκατομμύρια δόσεις επί πληρωμή με αντάλλαγμα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στον πληθυσμό του.

Η εκστρατεία αυτή είχε επιτρέψει μια δραστική μείωση των μολύνσεων, όμως τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός τους ξάναρχισε να αυξάνεται με την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα στους ενήλικες που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά και σε ανθρώπους που είχαν εμβολιαστεί τουλάχιστον έξι μήνες πριν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ