Νέα
  • ΓΔ: 788.31 -2.19%
  • Τζίρος: 43,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Telecom Italia: Πέφτει η μετοχή της μετά την πρόταση εξαγοράς της από την KKR

Σε κρίση βρίσκεται η Telecom Italia λόγω της αυξανόμενης αβεβαιότητας για την πρόταση εξαγοράς της από την KKR έναντι 37 δισ. δολαρίων η οποία έριξε και τη μετοχή της κατά 2,3%, αφού είχε φτάσει να χάνει μέχρι και 4,4% στα 0,444 ευρώ.

Αφού έλαβε την πρόταση της KKR στις 19 Νοεμβρίου και αφού έχασε τον τέταρτο διευθύνοντα σύμβουλο σε έξι χρόνια πριν από μία εβδομάδα, η ΤΙΜ έχει αποτύχει να σημειώσει πρόοδο σχετικά με τη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγοράς private equity στην Ευρώπη.

Πηγές έχουν δηλώσει ότι η νέα διακυβέρνηση που έχει συσταθεί είναι επισφαλής και εμποδίζει τη λήψη αποφάσεων.

Αφότου ο διευθύνων σύμβουλος Luigi Gubitosi έχασε τη θέση του εξαιτίας μιας κόντρας με τον κορυφαίο επενδυτή της TIM, την Vivendi,  ο βετεράνος manager Pietro Labriola προήχθη σε γενικό διευθυντή αλλά δεν μπορεί να διοριστεί νέος CEO, μέχρι ο Gubitosi ή άλλος διευθυντής να αδειάσει μια θέση στο δ.σ.

Η Vivendi, δήλωσε την Κυριακή ότι είναι ανοιχτή στο να παραδώσει τον κρατικό έλεγχο του δικτύου σταθερής της ΤΙΜ, εάν ο όμιλος αποχωριζόταν το πιο πολύτιμο asset του. Στο παρελθόν είχε απαιτήσει η ΤΙΜ να διατηρήσει την πλειοψηφική ιδιοκτησία.

"Κατανοούμε αυτή την αλλαγή άποψης ως έναν τρόπο παρεμπόδισης του KKR”, αναφέρουν αναλυτές της Caixa.

Θολώνοντας περαιτέρω τα νερά, ο ιταλικός Τύπος το Σαββατοκύριακο έκανε λόγο για μια συνάντηση μεταξύ της Vivendi και του επενδυτή CDP, του δεύτερου μεγαλύτερου μετόχου της TIM, για ένα πιθανό εναλλακτικό σχέδιο του KKR.

Πηγές μάλιστα που βρίσκονται κοντά στο Reuters, αναφέρουν ότι η Vivendi προσπαθεί να χτίσει μια συμμαχία με το CDP.

"Ένα Plan B εναλλακτικό στο τρέχον ή μια αυξημένη πρόταση από την KKR, θα μπορούσε να υποδηλώνει πολιτική παρέμβαση, αυξημένη αβεβαιότητα και περαιτέρω απογοήτευση για τους μετόχους μειοψηφίας”, ανέφερε ο αναλυτής της Banca Akros, Andrea Devita.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ