Νέα
  • ΓΔ: 880.56 -2.05%
  • Τζίρος: 36,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Richard Branson: Ο διαστημικός τουρισμός εκτόξευσε την περιουσία του Mr Virgin

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Ο Richard Branson είδε την περιουσία του στην Virgin Galactic Holdings Inc. να αυξάνεται κατά περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια, όταν η Wood's Ark Investment Management δήλωσε ότι θα διαχειριστεί χαρτοφυλάκια για το ευσεβές ταξίδι της Cathie Wood’s στο διάστημα.

Η μετοχή της Virgin Galactic, εταιρείας διαστημικών ταξιδιών, σημείωσαν άνοδο έως και 18% στη Νέα Υόρκη, νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, 14 Ιανουαρίου 2021, αποτιμώντας έτσι το μετοχικό κεφάλαιο του Branson σε περίπου 2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Virgin Atlantic Airways Ltd., αν και συνέβαλε καθοριστικά στην εδραίωση της Virgin Galactic Holdings Inc, διασώθηκε λίγο πριν από την κατάρρευση, με ένα πακέτο 1,2 δισ. λιρών (1,6 δισ. δολάρια), στο οποίο συμπεριλήφθηκαν περίπου 200 εκατ. λίρες από μερίδιο της Virgin Galactic.

Ο διαστημικός τουρισμός συνιστά ένα από τα πιο σημαντικά στοιχήματα του Branson, ιδρυτή και επικεφαλής του ομίλου επιχειρήσεων Virgin που συμπεριλαμβάνει από δισκογραφικές εταιρείες έως και αναψυκτικά. Λάτρης της περιπέτειας, ο Branson έχει συγκεντρώσει το κοινό ενδιαφέρον όχι μόνο από τη δράση του με ιστιοπλοϊκά και αερόστατα, αλλά κυρίως από το φιλανθρωπικό του έργο.

Η Virgin ξεκίνησε το 1970 και σήμερα συνδέεται με περισσότερες από 40 επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της βρετανικής τράπεζας Virgin Money UK Plc. Η περιουσία του 70χρονου επιχειρηματία εκτιμάται σε περίπου 6 δισ. δολάρια.

Η Wood αναδείχθηκε πέρυσι ως μία από τις πιο ενεργές εταιρείες που διαχειρίζεται ETFs (Exchange Traded Funds - Χρηματιστηριακώς Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια) ή trackers. Η εταιρική δομή της Ark, αρκτικόλεξο του Active Research Knowledge, είναι πρωτότυπη. Η 64χρονη Γουντ διαχειρίζεται επτά χαρτοφυλάκια που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να κεφαλαιοποιούν την καινοτομία στους τομείς της ρομποτικής, της αποθήκευσης ενέργειας, των αλληλουχιών DNA, των τεχνολογιών του χρηματοοικονομικού κλάδου και του blockchain, τα οποία καθίστανται διαθέσιμα σε επενδυτές, ιδίως της γενιάς των Millennials που συναλλάσσονται στην πλατφόρμα της Robinhodd, ως φοροαποδοτικά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια.

Η Ark διαχειρίζεται σήμερα 41,5 δισ. δολάρια σε προϊόντα ETFs, 3,5 δισ. δολάρια περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ